Борисов започва разговори в парламента за промените в Изборния кодекс

0
1347

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в Народното събрание с партиите, подкрепящи правителството. Разговорите ще започнат в 9.00 часа, преди началото на извънредното заседание, на което парламентът ще продължи да гласува промените в Изборния кодекс. За участие в срещата са поканени ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, съобщава БНР.

Приетите промени в Изборния кодекс породиха недоволство и протести на българите в страната и чужбина. Гражданите са против разделянето на референдумите и изборите, задължителния вот и заради решението сънародниците ни в чужбина да гласуват единствено в посолствата и консулствата. Хората протестират и срещу странното решение гласовете „Против всички“ да наливат гласове в полза на големите партии.

В края на миналата седмица от АБВ заплашиха, че ако промените, приети досега, останат в този си вид, ще оттеглят подкрепата си от кабинета „Борисов“. Премиерът Борисов е склонен на диалог, на който да се изясни и ще остане ли задължителното гласуване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук