Борисов за БСП: Нека се забавляваме с тях – колела карат, коне яздят, стават модерни (ВИДЕО)

0
4303

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Каква мощност? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отива – моля ви се вземете управлявайте, ето ви оставката, ето ви – направете. Три пъти го правих, дет се вика смеят ми се сега и те не могат. Така премиерът Бойко Борисов коментира събора на социалистите на Бузлуджа.

Коментарът си Борисов направи, след като в Нови пазар бяха открити санираните сгради на пожарната и полицията. Стана ясно, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отпуснало 2 млн. за асфалтиране на улиците и за смяна на канализацията и водоснабдяването.

„За последните 20 години – над 20 милиона са влезли в Нови пазар“, заяви Борисов. Той бе категоричен, че най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС и не могат да делят кметовете.

Борисов припомни, че в Шумен за последните години са изградени пречиствателна станция, спортна зала, кръгово, санирани са 28 жилищни блока. Стана ясно, че там очакват да бъде изграден наново и стадионът. Споменаването му стана повод Борисов да възкликне: „Чакате стадиона – поне да не го бяха разрушили. Нека се забавляваме с тях, не са лоши – колелета карат, коне яздят – стават модерни„, коментира още премиерът.

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

За да се развиваме, да вдигаме БВП, трябва максимално бързо да се строи инфраструктура и да се осигуряват условия, за да се връщат хората. Ако всеки управляващ през последните години си вършеше работата, нямаше да се налага да се правят толкова много проекти наведнъж. Вчера проверих напредъка по АМ Хемус, в средата на август може да се очаква начало на строителството край Нови пазар. А в града, с отпуснатите от МС средства, в момента се подменя ВИК и пътната настилка.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 28 юли 2018 г.

„Честит им празник. Ние показваме. Всеки кмет на Нови пазар от БСП може да седне при моя кмет и да каже – аз направих това и това и моят да каже това и това. С всеки град, с всяко село“, заяви Борисов.

На въпрос очаква ли критики към правителството по време на днешния събор в Бузлуджа, където са се събрали 50 хиляди души, Борисов отсече: „Не думай – те са толкова! В Нови пазар имат един кмет в цялата община„.

„Нека си хапнат, да си пийнат. Те обичат, не бива да се харчи енергия. Това си е тяхна традиция. Много злини са направили за тези десетилетия – нашата работа е да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че кметовете вече започват да слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така че можете спокойно да им покажете – това беше при управлението на БСП, това е при управлението на ГЕРБ“, убеден е премиерът.

Той си спомни за времето, когато беше кмет на София с думите: „Аз знам какво е да си кмет по време на управление на БСП. В София направиха криза с боклука. Щяха да уморят хората. Не помните ли – техният лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците на София. Те ще ми говорят за кметове, какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години – 44-та.“

Борисов изрази увереност, че с изграждането на инфраструктурата и повече българи ще се връщат у нас.

„Ако искаме да вдигаме брутния вътрешен продукт, ако искаме да върнем хората в България, трябва максимум бързо да развиваме инфраструктурата – това, което се прави. Нали в тези сгради – пожарна, полиция, община живеят и работят българи. Когато им създаваш нормални условия за работа – те след това си идват“, сигурен е премиерът.

Той увери, че строитеството на АМ „Хемус“ вървяло с добри темпове: „Вчера минах да проверя „Хемус“ и трябва да ви кажа, че от Ябланица надолу толкова са напреднали и толкова здраво се строи, че за три-четири години аз мисля, че ще я вържем с Варна.“

На въпрос на протеста на майките на децата с увреждания, Борисов каза: „Ще се видя с тях и ще преценим. Желанието ми е трите закона, ако могат да влязат заедно, за да видим за колко пари става въпрос“ .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук