Борисов иска да се разбере с Ердоган за споразумението за бежанците

0
1464

Ние ще се борим със зъби и нокти споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците да продължи. Усещам, че и тук ще се наложи разговор с президента Ердоган. Това каза пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов относно изпълнението на споразумението.

„За съжаление светът стана много лидерски и тук ще се наложи разговор с президента Ердоган. Това споразумение, колкото и в Европа да го наричат лошо, за България е добро, защото миграционният натиск в момента е по-малък, отколкото миналата година. Сиреч, ние ще се борим със зъби и нокти то да продължи и тук трябва да се разберем с президента Ердоган да продължи към България да го изпълнява”, заяви министър-председателят.

Относно поисканата помощ от силите на Фронтекс при охраната на границите ни, Бойко Борисов заяви, че сме поискали офицери и техника.

„Поискали сме помощ не за друго, а защото, ако сметнете колко е Черноморската, българо-турската, българо-гръцката, българо-сръбската граница, ще видите, че става въпрос за хиляди километри, които трябва да бъдат наситени не само с термокамери, а и с патрули и жива сила”, коментира премиерът, като уточни, че това са хората, които трябва да залавят нелегалните мигранти.

Борисов е категоричен, че България трябва да положи огромни усилия.

Относно новите военни кораби, чиито макети са представени във Военноморското ни училище, премиерът изтъкна, че още от тази година започваме да заделяме пари и за тях. „80 милиона лв. първоначалната вноска ще направим, за да започнем да ги изграждаме. За съжаление на приказки всички са много силни, като отидат да видят корабите – другояче говорят”, коментира Борисов.

Той каза още, че предстои целево да бъдат отпуснати средства за новата казарма на Сухопътните ни сили.

Имаме специални, невероятни части. Повярвайте ми не искам нито да засегна флота, авиацията, но тези момчета ми напълниха очите”, коментира премиерът видяното на базата ни в „Граф Игнатиево”. „Даже в самото занятие, когато оказват на пострадали войници помощ – истински системи им сложиха. Аз понеже не обичам много инжекциите и това ме рязко ме впечатли”, каза още премиерът Борисов.

news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук