Борисов няма да иска оставката на проваления Петър Москов

0
1313

Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на проваления здравен министър Петър Москов. Това стана от изявление на министър-председателя, който бе извикан на разпит по делото срещу Сергей Станишев, предаде репортер на ПИК.

Припомняме, че вчера КС върна здравната реформа на Москов. С почти пълно единодушие членовете на Конституционния съд посочиха, че липсват ясни критерии за намерението на министъра да поиска основен и допълнителен пакет за болничната помощ (Виж подробности в Още по темата).

„Радан Кънев е поискал оставката на Москов? Вие за коя опозиция говорите, ако е за истинската, разбирам. Има много да чакат“, допълни Борисов. Той обяви, че сутринта се е виждал с министър Москов и са се разбрали всичко, което не е точно по отношение на реформата да бъдe поправено.

Министър-председателят за пореден път спаси Москов от атаките на опозицията. Първият път Борисов извади Москов от тресавището с турските ваксини. Сега за втори път застава зад гърба му, въпреки яростната критика от всички посоки за дейността на министъра.

„Колкото и да ви се струва странно се опитах да помогна на колегата Станишев, защото от огромния оборот документи който влиза в Министерски съвет, на всеки може да се случи да пропусне нещо. Питаха ме по технологията и по точно как влизат секретните документи в МС. Опитах се да обясня на съдията, че обемът на документацията е толкова голям, че ако има злонамереност, някой винаги може да злоупотреби“, обясни премиерът Борисов на излизане от съдебната зала.

„По каква линия ме обвързват мен с прокуратурата? Всеки ден дават пример един на друг, с декларациите си и с политическите си изказвания и атаки. Кое е лъжа? Нима тези речи и всичко това което се пише всеки път с едни и същи думи не е достатъчно?“, попита премиерът Борисов по отношение на продължаващите нападки от страна на Радан Кънев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук