Борисов сензационно: Като ген. Атанасов видя как се прегръщаме с Кирил и Асен, му стана…

0
84

Вчера направихме чернова за закона за КПКОНПИ, в която всички са съгласни, отстъпихме 4-5 неща, за да се случи тази седмица. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

„Сутринта и на Денков му казах, ние трябва да излезем пред обществото и да кажем – да, тази грозна дума „сглобка“, която ми звучи като „свалка“ малко, има смисъл по законодателните решения, по Конституцията“, посочи той.

„Щях да махна министъра на отбраната заради съветник. Съветникът щеше да си е заминал на мига и въпросът щеше да е „Кога ще махнете неговия началник?“. Аз считам, че Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията защо не го уволнява, колко ценен е, какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само да взима заплата“, коментира той скандала с Мустафа Емин.

Във връзка с разпитите на Васил Божков той каза: „Аз нямам дело срещу него. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Той не казва, че е дал на мен – бил дал на някой да ми донесе на мен. Дрън-дрън. Клел съм се във внуците, в мене си“.

„Дойдат ли избори, Божков започва да говори. Не ви ли прави впечатление? Изведнъж беше свидетел срещу мен и Кирил Петков като премиер е свидетел. Как се намериха? Щом пък е толкова интересен Алексей Петров, който участва в тристранните съвети, участва в телевизии. А те как се намериха от Дубай та им стана Кирил Петков незаконно да ме арестуват?“, попита Борисов.

Той потвърди, че представители на „Демократична България“ не са участвали в срещата за съставяне на кабинет с Петков и Василев. „Впоследствие, когато се разбрахме двете големи партии – ПП и ГЕРБ, отидохме в парламента, оттам нататък всичко е било 100% прозрачно“, обясни той.

„Ген. Атанасов знае къде са били срещите (с Алексей Петров) и всичко останало. Аз не вярвам, че го е казал“, каза още той.

„Когато за първи път се видяхме всички заедно, той (ген. Атанасов) като ни видя как се прегърнахме и здрависахме с Кирил и Асен, и му стана ясно, че нещо не му е ясно“, разкри той.

Според него, главният секретар на МВР правилно е постъпил като си е подал оставката. „Притеснителното е, че чух, че Кирил Петков ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно, че министъра на вътрешните работи, и ние страхувайки се от записа, ще подходи 100% професионално и никой няма да му се меси в работата“, посочи той.

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук