Борисов се закани на компаниите заради некачествени храни

0
1052

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се закани на големите компании, които произвеждат некачествени храни за Източна Европа, като обеща спешни мерки още от първия ден при евентуално ново управление. Той повдигна темата на среща с актива във Враца, като подчерта добрия пример, който е дала Словакия. Наскоро там Министерството на земеделието публикува серия от тестове, които доказват, че едни и същи производители правят различни храни за Западна и Източна Европа, като за нашата част на континента слагат по-малко месо в колбасите, по-малко какао в шоколада и по-малко белтъчини в млечните продукти. „Това трябва да се вдигне като тема в Брюксел и да се изгонят тези производители“, категоричен бе Борисов.

Пред актива във Враца той подчерта приоритетите на ГЕРБ за следващ управленски мандат, като отново наблегна на мерките в образованието и борбата с бюрокрацията. „Как сме могли ние да оставим така да се гаврят с гражданите – шест документа или седем зависят от Минка или Цецка“, запита се Борисов и обяви, че идеята им е вече всички необходими документи да си ги събира сама администрацията по електронен път. „Ако трябва, ще се повишат след това заплатите“, заговори той и за по-добра мотивация сред чиновниците.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че на 26 март хората няма да се подведат по популизма на БСП. „Ако допуснем да дойдат за 6 месеца, след това 2 години ще се събират пари да се платят нещата, които ще направят“, предупреди Борисов и отново напомни за милиардите, които неговият кабинет е трябвало да плати за „Белене“, КТБ и американските централи.

Той иронизира и нереалистичните според него обещания на БСП: „Който няма жилище, държавата ще му опрости лихвите, който няма работа държавата ще му даде, който няма деца, държавата ще го оправи“./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук