Борисов се прибра в България и веднага запретна ръкави! Обяви пред министрите, че дава 2,3 млн. лв. за…

0
1444

Виждате от всички институции в Брюксел, външните министри на Германия, Франция, Швеция, Холандия, държавния департамент на САЩ дадоха пример с това как може без посредници между две съседни приятелски държави да се подписва Договор за добросъседство на тези размирни Балкани.

Още веднъж благодаря. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде „Фокус“. „Искам специално да благодаря на вицепремиера Захариева, на нейния екип, на Каракачанов и на всички, които работиха активно. Най-сетне подписахме Договора за добросъседство с Р Македония. Още веднъж благодаря“, заяви Борисов. Веднага след това той започна по дневния ред. „2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот в Софийската духовна семинария, посочи Борисов. „Поканил съм отец Пахомий – ректор на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

През годините много манастири, много църкви се направиха, отремонтираха се, но се оказа, че там, където се подготвят кадрите, където се обучават, където е живата сила, както е казано, учат и живеят семинаристите в изключително лоши условия. Отец Пахомий направи едно предложение и ако МС подкрепи точка 5, 2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот, за учене на семинаристите в Духовната семинария“, заяви премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук