Борисов: Следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер, защото може да ги бие всичките

0
79

Предполагам, че следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер, защото може да ги бие всичките, това не е сериозно. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов по повод решението на Слави Трифонов да издигне световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова за премиер, която обаче веднага да върне мандата.

„Само че аз толкова вярвам в интуицията на българина, че мислите им, че ще направят по-добри резултати, най-много да разочароваме още хора. В Европа и извън Европа всички казват: „Бойко, седнете, направете си правителството“. В демокрацията има опозиция. Ние сме приели, че сме опозиция. 165 депутата имат там, толкова не могат да се разберат. Нали довчера уж казваха, че са заедно партиите на протеста. АнтиГЕРБ правителство направете. Управлявайте, взимайте решения. Даже ще ви подкрепяме, ако са правилни. Като сериозна опозиция ще ви показваме грешките, за да ги поправяте. Това е отговорността в политиката“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

„В политиката лидерът носи отговорност за хубаво или лошо. Хората са гласували за Слави Трифонов, не за Тошко Йорданов. Те са гласували за Бойко Борисов и неговите експерти. За Корнелия Нинова и нейната мъжественост и възможност да преборва всички мъже. За това са гласували хората, искат от нас отговорност. Аз я демонстрирам всеки ден“, заяви още премиерът в оставка.

„Не е сериозно да излезеш утре и да кажеш: „Аз свалям доверието от моя премиер“. Това го казва само Христо Иванов: „Вече кметът на Красно село не е мой.“ Нищо, че аз съм го издигнал, сложил и сега побърка квартала. Той пак ще си е кмет. То и премиер се сменя трудно. Те за това веднага ще върнат мандата. Ако влезе в Парламента, те ще му гласуват правителство. И изведнъж ще станат управляващи. Те не искат да управляват“, добави още Борисов.

Държавата ще бъде изправена в хаос в следващите месеци – без парламент и без избрано от народа правителство, коментира още той.

„С един кандидат за президент, който да отговаря за тази работа, естествено, че не можем да разчитаме на разединителя на народа да бъде в случая обективен. Затова всички бързат и правят, само нещо им е виновно изборното законодателство, разчитайки, че ще направят някаква машинация. Най-вероятно ще направят машинация като „Костинброд“, но нека да не си разваляме темата днес“, заяви Борисов.

Той коментира и сектор „Туризъм“, като посочи, че е изключително важен.

„Виждате малко отношенията сега, особено за руския пазар с Турция, се промениха. Изключително важно е днес тези заповеди да се издадат за туристическия бранш. Вече имаме стотици хиляди ваксини и то от тези, които българите най-предпочитат. По 20 000 на ден трябва да слагате. Това означава, че от 1 май могат да почнат да идват туристи, да отворят пазарите юни-юли. Септември също проф. Георги Рачев каза, че ще е прекрасно времето. Така че да могат да си направят плановете. Съберете се днес с Марияна Николова и с туристическия бранш и го решете по този начин, за да могат те бързо да работят. С Екатерина Захариева, външно министерство, да препрати към посолствата ни, за да могат там съответно да направят необходимата реклама и агитация. Поработете днес с пълна сила“, подчерта Борисов.

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов допълни, че в момента поръчката за хеликоптер за спешна помощ е в процес на проверка и е въпрос на време е да бъде обявена. От своя страна Борисов добави, че въпросът със спешната помощ по въздух е решен. „Въпрос на седмици е да мине поръчката и веднага, парите са отделени, да се закупи“, уточни той.

Той каза още, че ще забрани на кметовете на ГЕРБ да протестират по отношение на санирането.

„Да видиш от другите партии какво ще направят. Ние надграждаме. Колко тунели с LED осветление направихме? В Самоков, в Пловдив има огромни български заводи със стотици хора, които работят там и произвеждат LED осветление“, каза още Бойко Борисов.Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук