Борисов създава мегаагенция в България! Ще промени нашия живот!

0
1486

Мегаагенция в кабинета „Борисов 3″ ще се бори с бюрокрацията, съобщава „Стандарт“, като се позовава на свои източници в партията на Бойко Борисов.

Структурата ще бъде създадена с единствената цел да помага на бизнеса и гражданите, като максимално намали административната тежест върху услугите. Идеята на ГЕРБ е да преобърне целия модел, като прехвърли тежестта от една администрация на друга. От партията на Бойко Борисов записаха борбата с бюрокрацията като свой ключов приоритет в новата си управленска програма още преди старта на предизборната кампания. „Ще обърнем бюрокрацията с хастара нагоре“, заяви многократно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборните си срещи из страната.

На тях той обясняваше още, че борбата с административната тежест е изключително важна за ГЕРБ, тъй като сблъсъкът с нея кара хората да не си харесват държавата. „Само, че леля Минка на гишето нещо не е в настроение този ден и не се интересува от опашката“, описа проблема още лидерът на ГЕРБ. „Премахването на бюрокрацията ще ускори икономическия растеж“, заяви по време на предизборната кампания и Делян Добрев от ГЕРБ, който е част от експертния екип на ГЕРБ.

Той бе и човекът до Бойко Борисов, който следеше изкъсо препоръките на бизнеса при работата с администрацията. Добрев обясни, че едиственият начин да се премахне изцяло бюрокрацията е като се прехвърли върху администрацията. Идеята е, когато бизнесът или гражданите искат да си извадят например даден документ да не ходят от една администрация на друга и да губят време и пари, а самите администрации да си общуват помежду си. Като мярка за борба с адмнистративната тежест от ГЕРБ са записали и въвеждането на принципа на т.нар „мълчаливо съгласие“ при административни услуги. Именно заради приоритета си за борба с бюрокрацията върху бизнеса и гражданите от партията на Бойко Борисов са твърдо решени да създадат нова структура в кабинета „Борисов 3″, която да се бори с намаляването на тежестта.

Въпросът в ГЕРБ е обаче дали решението е като се създаде ново министерство, след като тогава ще има администрация, която да се бори с администрацията. Заради това Борисов се е насочил към идеята за създаване на мегазвено. Въпросната агенция ще е по всяка вероятност или на пряко подчинение на министъра на икономиката, или на икономическия вицепремиер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук