Борисов: С Нинова България ще мине на задна скорост

0
1059

„Сега много се говори за Европа на две скорости. Тя ще стане и на повече и ако българите се подведат по ездачката, тази смела княгиня, директно ще включим на задна скорост.“ С тези думи по адрес на соцшефа Корнелия Нинова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа пред избирателите в Казанлък съдбата, която чака страната ни, ако БСП се върне на власт. По думите му в момента, в който тя отиде в Брюксел и започне да настоява за вето върху санкциите за Русия, ще ни спрат всички фондове, още докато тя лети наобратно към България. Борисов уточни, че самите санкции не са и срещу държавата Русия, а срещу компании и хора, които са свързани с Крим. „Ние трябва да сме от държавите на първа скорост“, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ сравни избирането на БСП за първа сила и вкарването й отново във властта като това човек да се разведе и после да се ожени пак. „Триумф на надеждата над разума“, анализира той и попита риторично защо да си губим пак времето със социалистите, които вече са доказали, че фалират банки. „Надявам се, че хората няма да се подведат по илюзиите и надеждите. Те преди 2 години бяха във властта, Нинова беше депутат, да бяха напаравили това, което обещават“, коментира още Борисов. Той изтъкна, че БСП не могат една чиния да оправят – паметника на Бузлуджа, а искали държавата да оправят.

„Ако това беше символът на ГЕРБ, щях да ви закарам начело с мен с една мистрия да си я оправим“, каза той.

Борисов обаче обяви, че е оптимист за победата на ГЕРБ, като гледал БСП как си крият министрите и „как се гърчат като ги питат с кого ще управляват“.

Той изтъкна също така и постигнатото по време на неговото управление. „За две години успяхме да стабилизираме държавата, всички кредитни агенции дават положителни резултати. А на Гърция и Турция кредитният рейтинг е „боклук“, сравни той.

Лидерът на ГЕРБ призна обаче, че и те са допускали грешки, но се стараят да ги поправят. „Само който не работи, той не греши“, заключи Борисов./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук