Борисов укрепва флота – премиерът откри нова база за наблюдение (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
1454

След разговора ми с Путин съм по-голям оптимист за енергийните проекти, обяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов укрепи флота и откри официално Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов. Бойко Борисов беше посрещнат от представителна рота на Военно-морските сили на страната.

Центърът за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона е изграден в рамките на проекта „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона” по Програма BG02 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Новоизграденият комплекс ще бъде използван като оперативен център за наблюдение на морските пространства, борба и преодоляване на последствията от нефтените разливи.

По-рано тази седмица премиерът посети и учебен център „Црънча“ и базата в Граф Игнатиево. Там той заяви, че възхищава от работата на сухопътните сили и че ще бъдат отпуснати пари да ремонтират местата и помещенията в казармите.

„Радвам се и че Авиоремонтния завод „Авионамс” е вече държавен и ще можем сами да обслужваме и ремонтираме наши изтребители и самолети. Благодаря специално на летците на хеликоптерите, които помагаха при гасенето на горските пожари в изключително трудни условия. При посещението ни по-късно днес в авиобаза Граф Игнатиево с военния министър и военнослужещи имахме възможност да обсъдим и други теми, касаещи армията“, допълни още Борисов при посещението си в Граф Игнатиево преди дни.

Иначе премиерът говори и пред журналистите. „След вчерашния ми разговор с руския президент Владимир Путин съм голям оптимист. Президентът беше много добронамерен, очаквах, че нашият разговор ще бъде много по-труден“, обяви Борисов, отговаряйки на въпрос на ТАСС дали е оптимист за бъдещето на съвместните българо-руски енергийни проекти след вчерашния си разговор със стопанина на Кремъл.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук