Борисов: Хората от любов се взривяват понякога

0
1307

Хората от любов се взривяват понякога. Така премиерът Бойко Борисов обясни пред „Фокус“ реакцията на МВР и ДАНС за сигнала, който вдигна на крак цялата държава сутринта. Първоначално се смяташе, че има заплаха от атентат в района около хотел „Плиска“. По-ксъно стана ясно, че е имало любовна драма между гейове. Една любовна история се превърна в истерия, добави той.

Премиерът е ядосан на медиите, тъй като според него те са създали паниката.

„Сутринта прочетох такива чудовищни неща, които написахте, за да се направите на интересни. И като зная, че става въпрос за любовна история и то мъжка, просто ми идваше не знам какво да напиша и да ви отговоря, но проявих спокойствие и толерантност“, обърна се премиерът към представителите на медиите.

По думите му, истерията около този случай е била предизвикана от тях. „Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим. Как да изляза и да ви кажа нещо, което сме проверявали в момента? Това беше реален сигнал. Хората от любов се взривяват понякога“, коментира още министър-председателят. Той уточни, че сигналът е постъпил вчера следобед и веднага по него е започнала проверка от ДАНС и МВР.

„Задържахме хората. Оказа се, че е любовна история между еднополови.Днес на „Ситняково“ при наша акция задържахме каналджия, който гоним от много време и не мога да разбера от къде дойде тази истерия“, допълни той. „Не мога да коментирам американските дипломати, не им прави чест. Ние разследваме цялата работа. Другата акция на МВР няма нищо общо с тази история. Тя бе на „Ситняково“. Става въпрос за каналджии“, подчерта премиерът. „Ако вие искате да си правите шега с хората, с обществото и със страховете си, си я правете. Но след като го правите ваша работа. От любовна история да предизвиквате такъв терористичен акт, заради това, че някой си качил във „Фейсбук“ нещо“, коментира още Борисов./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук