Борис Джонсън към Франция: Вземете се в ръце

0
95
„Оставете ме на мира“ обърна се британският премиер Борис Джонсън към Франция, визирайки изразеното от Париж недоволство от тристранното споразумение за сигурност, сключено между Австралия, Великобритания и САЩ, предаде Франс прес.

„Мисля, че е време някои от най-скъпите ни приятели на света да се вземат в ръце във връзка с всичко това“, заяви той пред медиите по време на посещение във Вашингтон. „Оставете ме на мира“, добави британският премиер, като произнесе фразите „вземете се в ръце“ и „оставете ме на мира“ на смесица от френски и английски.

„Това е по същество голяма стъпка напред за глобалната сигурност“, подчерта британският премиер. Той отбеляза, че новото споразумение „не се опитва да измести никого и не е враждебно към Китай например. То цели само да засили връзките и приятелството между три страни“.

В резултат на новото партньорство Франция загуби голям договор за доставка на подводници на Австралия. Канбера заяви, че вместо това ще построи подводници с ядрени двигатели, използвайки американска технология, която получава по силата на споразумението. В резултат Париж отзова посланиците си от САЩ и Австралия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук