Браво! Румен Радев СЪСЕЧЕ Султан Ердоган! Турция е Потресена! Виж Тук:

0
4532

Турският президент Ердоган покани българския си колега Румен Радев да се срещнат по време на посещението му във Варна на 26 март. Но държавният ни глава учтиво отклони поканата, като предложи да се видят през юли месец в Брюксел в рамките на Срещата на върха на НАТО.

Да, точно така – български политик ОТКАЗА на Ердоган!

А ГЕРБ веднага гракнаха срещу Президента с обвинение, че им правел сечено. Радев най-откровено бойкотирал визитата на Ердоган. И това, при положение, че Борисов здраво се изпотил, докато уреди срещата между ЕС и Турция във Варна, по поръчка на Ангела Меркел… И въобще… как не го е срам Радев да отказва на турския Султан…

Всъщност, Румен Радев изобщо не беше информиран, че България ще среща Ердоган навръх 140- тата годишнина от Освобождението си от турско робство. Научил за това от медиите, сам призна държавният ни глава. Така че, защо изобщо да ходи на среща, за провеждането на която никой не е поискал мнението му? И второ, Радев не е длъжен по подобие на посмешището Борисов, да се отзовава всеки път, когато Падишаха му свирне.

Да не отваряме дума пък, че датата на срещата с турския президент във Варна – 26 март, е сред най- черните в българската история. На тази дата отбелязваме „Денят на Тракия“ – геноцидът, на който през 1912- 1913 г Турция подлага българите в Одринска Тракия. Избитите от аскера нашенци са 60 000, а прогонените от домовете им – над 200 000 бежанци.

През последните години управниците ни от ГЕРБ подминават датата с презрение, от страх да не подразнят Ердоган. Неспирно ни натякват, че историята си е история, но отношенията с Турция са ни много по-важни. И че ако ядосаме комшиите, те можело да ни пуснат 3 милиона сирийски бежанци. Да, историята си е история, но това не значи, че трябва да я забравяме и да не я почитаме. Тежко Безродие, към което ГЕРБ, откакто са на власт, упорито се опитват да ни „приучат“. И съвсем не означава, че трябва да позволим на т.нар. европейски „ценности“ с уклон към толерастия да ни обезбългаряват. Защото подобно безобразие с националната си памет Гърция със сигурност няма да допусне. Например!

В същото време Бойко Борисов ни проглуши ушите как тази среща била от космическо значение… и не просто за България, а за целия ЕС. Хайде холан… Ако беше толкова важна, със сигурност изобщо нямаше да се проведе у нас… че и да сме евро-председатели – това е ясно. А и ако беше от толкова фундаментално значение, нямаше да възложат организирането й на Баце.

Срещата между ЕС и Турция всъщност ще е поредното надлъгване за пари – Ердоган вече заяви, че ще си иска 3- те милиарда евро, които Брюксел му обеща, но му изплати само 850 млн. евро. Ще се коментира и евентуален митнически съюз между Евросъюза и Турция. От ЕС пък искат хем Ердоган да продължи да им държи бежанците, хем да не му дадат повече и стотинка. Защото нямат. В криза са. Наш Боко пък се надява срещата поне да мине гладко, за да може после да се хвали пред „партньорите“ колко покорен евро-слуга е!

Но да градиш бъдеще върху изтритата си история, докато преглъщаш достойнство и чест, а безобразно раболепничиш… това е обречена кауза! Опитите на Бойко обаче продължават!

В същото време, Ердоган се закани, че ако ЕС не покаже уважение към Турция, всичките им досегашни договорки отпадат и той повече няма да храни 3 млн. сирийци, които бягат от войната… крепена и подклаждана с всички сили от същия тоя Евросъюз. Затова е почти сигурно, че Ердоган ще постигне набелязаните си цели, а на Брюксел ще му се наложи само да клепа и да се съгласява. Насред голямото ориенталско хокане пък любимият ни Премиер пак ще влезе в типичната си героична роля на селски идиот. Е, каква работа има нашият достоен президент Радев на подобно срамно вампирско сборище?! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук