Братовчеди на полтъргайста Кики палят апартамент в София

0
1765

Второ пришествие на зли полтъргайсти има у нас, в пъти по-страшни от съществото Кики. През 90-те години то нашумя, след като с потропване гадаеше бъдещето на страната в Пловдив. Сега обаче духовете са станали доста свирепи. Според наблюдения на медиуми летящите дяволски твари през последните 3-4 години са се концентрирали в столицата. „Това е така, защото пакостливите духове обикновено се прикрепят към хората. И ако някой отиде в София, и те тръгват с него“, коментираха окултисти – ловци на духове.

Сигнали за наличие на феномена полтъргайст получихме в редакцията от няколко квартала на София. Само преди дни притеснен мъж ни потърси с нова потресаваща история. Той разказа, че живее в кооперация на бул. „Черни връх“, но от 4 години няма и миг спокойствие – вратите се отварят, изчезват предмети или летят из въздуха, сякаш невидима ръка ги движи.

По-страшно от бомбите

„Преживял съм какво ли не в моя живот. По време на Втората световна карах една кола, пълна с трупове след бомбардировка. До мен бомба е падала, изби и черчеветата на къщата ни. Какво ли не съм видял, но такова чудо, което ме застигна на стари години, не съм сънувал и в кошмарите си“, започна отдалече разказа си инж. Петър З.

90-годишният мъж е бивш служител на „Заводпроект”, който по Бай-Тошово време бе отговорен за промишлеността на държавата. Пенсионираният специалист не пожела да напишем фамилията му, но хората, които са в час със строителството на съвременна България, няма как да не се сетят за главния инженер с най-голям стаж, отговорен за градежа на всички циментови заводи в страната. Той е живял достойно през дългия си земен път, днес обаче е изправен пред явление, за което науката няма обяснение. В същото време докторите веднага биха го обявили за пипнал деменция или за откровено луд. Точно това бе и първият ни въпрос, колкото и нетактичен да е. А Петър се усмихна с думите: „Ако не вярвате на мен, то на съпругата или на внучката ще повярвате. Тя е на 20 години и живее при нас“, въздъхна препатилият мъж.

Краят на света

От 2012 г., когато всички чакали края на света, някаква неведома сила влязла в дома им и започнала да пакости.

„Нямам обяснение откъде и защо ни дойде това до главите, но в един момент започна да се чува странно скърцане на врати нощем, а на сутринта да изчезват предмети. Например ние сме на първия етаж и имаме решетка на прозорците срещу крадци. В един момент започваме да търсим ключовете от жилището, а те – изхвърлени от някого нарочно навън. Имаше случай, в който на жена ми цялата чанта я намерихме под прозореца. Не може сама да е изпаднала, как ще мине така лесно през решетката“, все още търси обяснение на необяснимото столичанинът.

После невидимите шегаджии не се посвенили да посегнат и на важни документи. Те започнали да се преместват сами или направо да се изпаряват във въздуха. Петър разказва, че внучката им често пътува в чужбина. Те, като съвестни баба и дядо, държали задграничния й паспорт на точно определено място. Точно преди едно заминаване документът изчезнал. Обърнали цялата къща без резултат.

Внучката

„Знаем, че не е за вярване, но е самата истина. Тя работи в киното и често пътува до Америка. Само личната карта четири пъти й изчезва от къщи, а без нея не може да изтегли пари от банката за път. Поръчах метална каса. Аз сам я монтирах, но и от нея започнаха да се изпаряват документи“, твърди пенсионерът. Пояснява, че до онзи момент те все още мислели, че обяснението е по-скоро логично. Но в един момент съпругата на Петър З. започнала да чува невидимите създания.

Едно от тях й проговорило вечерта с доста императивен тон: „Айде, стига си стояла будна, лягай да спиш!“.

„Ох, такива зулуми сме имали. Хладилникът сам си се отваря и изчезват продукти. Не сме богати, казвам ви честно – не можем да си опазим храната от духовете. Имахме случка, при която някой си бе готвил ястие, което ние не консумираме“, смайва с разкритията си възрастният мъж.

По думите му тогава пък взели да си мислят, че някой е извадил ключ дубликат от апартамента им и влизал тайно, когато спят или са навън.

Бай Петър извикал майстори, които сложили втора металната врата с две ключалки. Тогава сякаш полтъргайстите се амбицирали още повече. Те поискали да покажат на своите домакини, че спасение няма. Подир това създанията минали границата и директно застрашили живота на уплашените обитатели.

Ескалация

Около 2014 г. паранормалната ситуация ескалирала, когато апартаментът им буквално се замозапалил, при това няколко пъти.

„След първия път не смеехме да заспим от страх, за да не ни запалят живи. Ето, казвам ви всичко как се случваше. Ние сме в хола, да речем, и усещаме дим, тичаме в другата стая, отваряме, а вътре горят дрехи. Бързо точим вода и гасим. И докато това се случва, в трета стая лумва нов огън, сякаш някой нарочно го пали и ни разиграва“, описа невероятната ситуация столичанинът.

Пояснява, че няколко пъти не успели да се справят сами, та се наложило да звънят на пожарната. Пожарникарите, които пристигнали, също били изумени. Според тях такова нещо било абсолютно невъзможно да се случи – в отделни части на едно жилище да лумва огън. При това – без видима причина, без отоплителен уред или печка на твърдо или течно гориво в близост.

Прокоба

„Не мога да се сетя за всичко, което сме преживели през тези мъчителни години. На жената нарязаха дрехи зигзагообразно, на мен много скъп шлифер бастисаха“, продължи да изброява пакостите на съществата строителният инженер.

Семейството има фамилна вила, в която успели да скрият поне безценните си сервизи от Алжир.
„Съпругата ми работи в тази страна 4 години. От там си донесохме доста неща. Решихме да ги скрием във вилата, но и там онези ги намериха. Аз не бях там, когато се случи – вътре бяха внучката и жената. Започнали са да летят във въздуха чаши, чинии, сами да се чупят, едвам са се отървали“, заявява Петър. З.

На изпроводяк дълголетникът разказа, че е погребал две деца. Синът им бил с рядко заболяване, заради което си отишъл млад и зелен. Дъщерята пък била „затрита от мошеници“, за да й вземат апартамент в кв. „Стрелбище“. Така старците останали сами със своята внучка. Прокобата от тези трагични събития обаче сякаш се материализирала и сега е поискала да ги прокуди от собствения им дом.

retro.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук