БРУТАЛЕН: Кадиров заплаши с разстрел ключов опонент на Путин!

0
759

Опозиционери и правозащитници в Русия изразиха възмущение от видеоклип на сайта на чеченския лидер Рамзан Кадиров. Той препоръча на всички да сезират съда.

На видеото е показан бившият премиер Михаил Касянов под прицела на снайпериста пушка, пишат руски издания, цитирани от БТА.

Кадър от видеото показва Касянов, днес водач на опозиционната партия ПАРНАС, и заместника му Владимир Кара-мурза младши, гледани през оптичен прицел.

„Касянов пристигна в Страсбург да търси пари за руската опозиция. Който не е разбрал, ще разбере“, се казва в коментар към клипа, цитиран в печата.

Опозицията вижда тук заплаха с убийство и „пряко подстрекателство“; според Кара-мурза младши, до два дни ще бъде подадена и съответната жалба в правоохранителните органи, пише „Новие известия“.

Политикът забеляза, че миналия път Кадиров употреби в блога си израза „който не е разбрал, ще разбере“ на 25 май м. г., ден преди Кара-мурза младши да бъде откаран в болница в тежко състояние.

Независима експертиза показа превишено десетки пъти съдържание на тежки метали в организма на опозиционера, сигнализирал впоследствие до федералното следствие за опит да бъде отровен, напомня вестникът.

Лидерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров препоръча на всички възмутени от видеоклипа срещу опозицията, качен в неговия инстаграм, да сезират съда, информира ТАСС, като се позова на нов пост в блога на чеченския ръководител.

Рамзан Кадиров твърди, че неговото видео „е наплашило до смърт „касяновци“ и техните приятелчета“.

„Щом тия картонени „герои“ са толкова страшно изплашени от моя присмех над тях, прав им път към съда. Аз съм гражданин, който спазва закона, отговарям за всяка своя дума и оставам на твърдото си мнение“, пише той.

Клипът е свален от самата социална мрежа, тъй като „нарушил правилата й“, по-специално защото съдържал заплахи и призиви към насилие, отбелязва ТАСС.

По думите на самия чеченски лидер, Инстаграм е премахнал клипа, тъй като Кадиров казал по адрес на руската опозиция „няколко думи за псетата на САЩ“, отбелязва мрежовото издание „РосБизнесКонсалтинг“.  Кремъл все още не коментира видеозаписа. „Както и преди, няма да кажа нищо за Кадиров“, цитира агенцията изявление на президентския прессекретар Дмитрий Песков пред журналисти. Той уточнил, че засега няма намерение да коментира.

Във връзка с думи на опозиционера Касянов, че очаква Путин да реагира на видеоклипа, говорителят на Кремъл заяви, че Касянов „е в правото си“ да очаква такава реакция. Вчера Песков заяви, че Кремъл не следи инстаграма на Кадиров./БРАДВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук