БРУТАЛИЯ: Деца разпродават за жълти стотинки най-милото на родителите си! Харчат парите за…

0
1259

Деца продават венчалните пръстени на родителите си, за да си осигурят джобни за морето, разказаха служители в заложни къщи, цитирани от „Телеграф“. Наскоро ученик от Кюстендил опитал да изтъргува златна халка с тегло малко над 5 грама. Надявал се да вземе около 200 лева за нея. В казиона обаче му поискали лична карта и така станало ясно, че е едва на 16 години.

„Усъмних се във възрастта му и откъде има златото. Веднага му казах, че ако не доведе родител, няма да му върна халката и няма да му я платя. Минути по-късно дойде майката и изпадна в ужас. Оказа се, че синът ѝ е откраднал халката, която тя не носела, за да я продаде и отиде на море“, обясни търговецът. По думите му има и други подобни случаи, като понякога възрастните дори не разбират, че децата им разпродават семейното имане.

В същото време все повече родилите залагат семейните бижута и ценности, за да изучат децата си. Служители в търновски заложни къщи споделят, че след абитуриентските балове при тях идвали майки и бащи, които предлагали златни пръстени, гривни, колиета и други ценности. Парите им трябвали, за да платят кандидатстудентските такси и обикалянето на техните деца по университетите у нас и в чужбина. Някои от майките дори се интересували дали ще могат да оставят бижутата като залози и за втори заем, който да отиде за плащане на семестъра, в случай че отрочетата им бъдат приети да учат в някой ВУЗ./bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук