БСП във Варна се раздели в оценката си за изборите и ръководството

0
628

Разнопосочни изказвания и оценки са били изказани на последното заседание преди два дни на организацията на БСП във Варна относно изборните резултати и ролята на местното и централното ръководства.

Критиките към местното ръководство в лицето на общинския председател Борислав Гуцанов надделели с упрека, че е бил подкрепен Костадин Костадинов, който е лидер на друга партия и на всичкото отгоре е бил част от „Луков марш“ – една от темите, по които левицата е абсолютно единодушна в отрицанието му.

„Гуцанов насочи цялото внимание към Костадин Костадинов, непартийна кандидатура, за да си гарантита първото място в листата, защото ако е партиен кандидат, той ще бъде водач на листата“, заявил член от район „Приморски“.

БСП можеше да има по-добри резултати, ако не бе намесата на „Позитано“ 20, заявил пък Борислав Гуцанов. Но веднага бил контраатакуван, че е имал 20 години, в които централата не му се е месила и е можел да покаже по-добро представяне на партията в града.
Аз смятам, че обединението трябва да замести разделението и ключовата дума да е диалог, а в момента имаме пълен авторитаризъм, заявил още Гуцанов. И бил категоричен, че това не може да стане без смяна на сегашното ръководство на БСП.

Говорите за погазване на устава от председателя на БСП Корнелия Нинова, но откога да подкрепиш човек, марширувал на „Луков марш“ е партийна дисциплина, попитал друг от местните социалисти. И призовавал Борислав Гуцанов да подаде оставка.

По време на срещата се чули и критики към националното ръководство за начина на снемане на политическо доверие от общинския председател Гуцанов, както и за времето, в което бе направено това – няколко месеца преди изборите. „Докато едни работеха за кампанията, други само наблюдаваха, заели позицията на обидени. Това повлия на много наши членове и симпатизанти и ако не друго, просто не отидоха до урните. Каквото и да се случва, въпреки всичко, сме длъжни да работим за успеха и доброто име на партията, а не да обикаляме телевизиите. Ако държиш на партията, трябва да загърбиш собственото си его“, бил друг упрек към Гуцанов, съпроводен с директни обвинения, че не е работил за кандидатите на БСП, а за Костадинов.
От район „Одесос“ пък се похвалили, че намесата от София не попречила да се обединят хората, излъчени от местната конференция и тези, спуснати от „Позитано“ 20. В крайна сметка надделели мненията, че сегашните резултати на организацията във Варна са по-добри и има увеличение на гласовете, което не бива да се отрича.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук