БСП иска оставката на цялото ръководство на БДЖ

0
1134

БСП поиска оставката на цялото ръководство на БДЖ. Повод стана разследване на Нова телевизия, което констатира, че машинисти имат много часове извънреден труд, докато на щат са назначени момчета, които играят във футболния отбор на БДЖ. Социалистите поискаха оставката и на зам.транспортния министър Ангел Попов.

БСП дава 24 часа на транспортния министър Ивайло Московски да поиска оставката на цялото ръководство на БДЖ. Георги Свиленски даде и друг ултиматум:

„Даваме му 24 часа да го освободи. Ако не го освободи, утре ще поискаме неговата оставка. Някой трябва да поеме отговорност“.

Освен това социалистите искат Сметната палата да влезе на одит в БДЖ.

„Да видим тези служители изпълняват ли си задълженията, за какво се плащат пари, как се плащат пари за ремонтите на влакове, локомотиви и всичко, което се е случвало около финансовата част на дружеството“, казаха от Левицата.

Свиленски обясни, че настояват още Инспекцията по труда да влезе в БДЖ и да провери по колко часа работят машинистите:

„По колко часа работят, по колко часа е трябвало да работят“.

Отстраненият днес шеф на Автомобилна администрация в София Кънчо Димитров обвини управляващите, че го уволняват, въпреки че се бори с корупция в ДАИ:

„Истинската причина е затова, че се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки. Имаше случаи, когато се продаваха шофьорски книжки на слабо грамотни хора, за което съм се сезирал изпълнителния директор с желанието и предложението да бъде анулиран изпит на един точно такъв човек, но за съжаление това не стана. Отговориха ми, че независимо, че не познава пътните знаци, след като по някакъв начин си е изкарал изпита по теория, нямало как да му анулират изпита, което за мен не е вярно“.

По тази причина от БСП поискаха оставката на заместник транспортния министър Ангел Попов.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук