БСП и ГЕРБ имат връзка с мафията, което пречи на икономиката, обяви Софиянски

0
2032
Снимка: БТА

Факт е, че БСП и ГЕРБ имат връзка с мафията, настоящото управление не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие.

Тази позиция изрази бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски пред bTV. Според него случаят с КТБ е доказателство заобвързаността с мафията.

„Две правителства – на Станишев и на Борисов, наливаха пари в КТБ, така че тя да се разрасне до степен, до която стана опасна. И след това се разбраха и я фалираха – това нормална среда ли е? Сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, но се хвалим, че сме заловили Митьо Очите. Като е толкова опасен какво прави толкова години на свобода“, пита Софиянски.

Бившият столичен кмет смята, че коментарите на премиера Борисов по отношение на финансовата политика на страната са популистки, тъй като през последните годинивъншният дълг на страната ни се е увеличил двойно.

„Безспорно той е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват, без да се вложат в адекватен икономически растеж“, изтъкна той.

Софиянски отбеляза, че Брюксел предпочита да забави присъединяването никъм еврозоната, което би било полезно и за българското общество.

Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната, коментира той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук