БСП обвини ГЕРБ, че се опитва да купи червени депутати

0
2116
Корнелия Нинова представя новата визия на БСП

ГЕРБ се опитва да купи червени депутати, които да напуснат парламентарната група на „БСП за България“. На народните представители се обещават петцифрени заплати, а единственият ангажимент е да крепят правителството при вотове на недоверие, обяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев днес.

От думите му се разбра, че има поне два случая. Той обаче отказа да назове имена.

В края на юни парламентарната група на „БСП за България“ напусна лидерът на „Земеделски съюз Александър Стамболийски“ Спас Панчев. Засега той е първият народен представител, който се е отцепил от червената група. При спор с депутати от ГЕРБ по време на дебати в Народното събрание от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова намекна, че ГЕРБ е в основата на напускането на Панчев, както и че той е искал БСП да работи с управляващата партия.

Днес на „Позитано“ 20 бе дадена пресконференция, на която бе изразено съмнение, че ГЕРБ се опитва да купи предстоящите догодина местни избори, като чрез постановления на Министерския съвет се раздават пари само на общини с кметове от партията на Бойко Борисов, както и на общини с кметове от ДПС. С последното такива решение на заседанието на правителството миналата седмица раздадените пари от началото на мандата до сега били 360 млн. лева.

Социалистите ще настояват сдружението на общините да излезе със становище по темата, а от Министерството на финансите да бъдат поискани критериите, по които се определят общините, на които да се раздадат средствата. Според БСП има 100 общини с над 2 млн. души население, които никога не са получавали допълнително финансиране при кабинетите на Борисов.

„БСП е втора политическа сила с тенденция да стане първа, а кметовете й получават пари като треторазрядна партия“, каза Кирил Добрев. На „Позитано“ 20 са недоволни, че се нарушава бюджетната процедура и разпределянето на средствата не минава през парламента.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук