БСП поиска оставката на вътрешния министър

0
756

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

„Този човек е заплаха за демокрацията и защитата на гражданските ни права”, заявиха на брифинг в парламента от левицата.

БСП искат неговото отстраняване заради започналите проверки на „Пътна полиция”, при които ще се проверяват и пътници, както и заради „неадекватното отношение на министър Радев към проблемите на служителите в МВР”, а също и за „други негови действия и управленски решения”.

Изненадан съм. Това са промени в Закона за движение по пътищата, обсъждани в Народното събрание”, Валентин Радев, коментира поисканата му оставка.

„Как се сетиха БСП сега да искат оставката на вътрешния министър”, запита той.

„Доколкото разбрах, не става въпрос за БСП, а за едно лице от вътрешната комисия. Днес имам изслушване в комисията и ще дам отговори и на това лице”, каза още Радев по повод изявлението на Красимир Янков от левицата.

Утре депутатите трябва окончателно да приемат промените в Закона за МВР, с които полицаите ще получат повече пари за дрехи.

Днес промените се гледат във вътрешната комисия на Народното събрание.

На полицаите, които в периода 2011 – 2015 г. не са получили униформи, ще бъде изплатена тяхната левова равностойност.

Страсти днес в парламента имаше и заради споразумението за предоставяне на консултантски услуги между администрацията на Министерския съвет на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР).

Сумата, която трябва да бъде заплатена на банката по него, е близо 2,4 млн. лв.

От „БСП за България” поискаха в пленарната зала да дойде представител на Министерския съвет, който да даде разяснения по договора. След първото четене на законопроекта се стигна до отстраняването от пленарната зала на депутата Румен Гечев.

В знак на протест почти цялата парламентарна група на „БСП за България” също напусна залата.

По-късно в кулоарите на парламента Румен Гечев и председателят на Народното събрание Димитър Главчев си размениха обвинения за нарушаване на Конституцията и правилника.

След поискана от левицата почивка преди второто четене на споразумението представител на Министерския съвет отговори на зададените въпроси.

В парламента днес имаше и разменени остри реплики за между Обединените патриоти и левицата по повод искането на БСП да получи паметника на Бузлуджа./бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук