Бургазлии пропищяха: Проповядват радикален ислям под терасите ни!

0
1438

Проповядват радикален ислям в ж.к.“Възраждане“. В това са убедени десетки семейства, живеещи на ул.“Македония“ и ул.“Дебелт“. Те са изпратили и видео на една от вечерните молитви и настояха разследващите органи да се намесят час по-скоро, съобщава „Флагман“.

„Живущите в блоковете – 41,42,43 искаме да ви информираме, че на ъгъла на ул.“Дебелт“ и ул.“Македония“ се намира сграда ( джамия или молитвен дом), на която от всички страни са поставени камери за видео наблюдение, а тя самата е оградена с висока желязна ограда, от която не се вижда какво има вътре. През делничните дни в близост до нея паркират луксозни автомобили, на които регистрационните табели са с червени дипломатически номера. Вечер, след 22:30-23:00 на бул.“Мария Луиза“ паркират различни автобуси, от които се изсипва тълпа от лица на видима възраст от 7-50 години, предимно от ромски произход . Същите се насочват към въпросната сграда, след което към 24:00 часа отново се връщат към автобусите и потеглят в неизвестна посока. Това се повтаря многократно всяка седмица. Не мислим, че този часови интервал е подходящ за извършването на молитвени процеси с лица на такава малка възраст. Всички тези мероприятия се извършват в часови интервал, в който няма никакви лица по улиците“, алармират хората, живеещи в тези три блока.

Екип на Флагман.бг провери сградата, намираща се на ъгъла на двете улици. Тя действително е опасана от всички страни с камери за видеонаблюдение, а високите огради буквално я отцепват от всичко останало.

През един от процепите на двора се виждаше, че там е поставена каменна табела „Бургас джамия“, написана на български. Отвън има и същият надпис, но на турски.

Сградата е фантом за съседите. Едни мислят, че е социален дом, други, че е съботянска църква, трети си спомнят, че там живеел някакъв ходжа, който приемал мюсюлманите всеки петък.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук