вторник, април 30, 2024
Google search engine
дом Темата Буяр Османи съобщи, че е провел среща с Кирил Петков

Буяр Османи съобщи, че е провел среща с Кирил Петков

0
88

Снимка: Профил на Буяр Османи във Facebook

Това се е случило по време на Дипломатическия форум в Анталия

Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че е провел среща с българския премиер Кирил Петков по време на Дипломатическия форум в Анталия.

Според Османи двамата са постигнали съгласие, че „пряката комуникация на политическо и експертно ниво е ефективен метод и той ще продължи да се използва в контекста на задълбочаване на отношенията и вдигането на нивото на политическия диалог“.

Двамата са изразили „удовлетвореността си от динамизирането на двустранното сътрудничество чрез дейността на работните групи, както и от предложенията, произлизащи от работата им“. Дискутирани са предложения за напредък и сътрудничество в повечето области.

„Политическата воля и духът на искреност и откритост, които преобладават в срещите досега, са истинската посока и се очаква те да доведат до взаимно приемливи решения по въпросите, които се в интерес и на двете държави“, съобщи още Османи и подчерта, че основната тема в началото на разговора е била войната в Украйна и как тя се отразява върху сигурността на Западните Балкани и в Европа.

Кирил Петков се срещна с Ердоган

Според Османи „евроинтеграцията вече се е превърнала във въпрос на сигурността и само положителната стъпка в тази посока ще допринесе за общата сигурност и сигурността на целия европейски континент“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук