Българин в Идомени: С бежанците се държат като с добитък

0
1381
Българката Теодора Мусева е доброволец в импровизирания лагер в Идомени, където в момента бедстват между 10 и 15 хиляди бежанци. Тя е част от холандска доброволческа организация, която събира дарения, за да готви за 8 хиляди души.
    Да правиш добро е невероятно възнаграждаващо. За мен да видя благодарността в очите на тези хора, въобще да видя, че те са хора като нас, да видя, че цялата пропаганда в медиите и обществеността е пълна лъжа. Това са 70% жени и деца и наистина е много грозно, че това се случва през 21-ви век в Гърция, в родината на разума и демокрацията, каза Теодора Мусева в предаването „Преди всички“.
Тя каза в ефира на БНР, че с бежанците се държат като с добитък.
    Основният им проблем е, че са в капан и нямат право на движение. Те имат пари и има добри хора, които искат да им помогнат. Тези добри хора получават дарения, за да им помогнат. Само, че те стоят там и не могат да отидат до съседното село, защото е забранено, те са нелегални. Не могат да отидат до съседното село да купят лекарства за децата, да им купят плодове. Ако не бяхме ние, те изобщо нямаше да имат топла храна, обясни доброволката./ФРОНТНЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук