Българин сред кандидат-купувачите на най-новия модел любима яхта на агент 007

0
1038

Богаташи от Турция, Дания и Близкия Изток си купиха последния и най-нов модел на яхтите „Сън Сийкър”, които са Мерцедесът на бягащите по вълните морски красавици. Вече 4 суперлуксозни лодки от любимата марка на Джеймс Бонд са поръчани и се строят във фабриката в Лондон преди официалната премиера през септември на „Сън Сийкър 116„.

Български бизнесмен също е хвърлил око на най-модерната яхта , водят се преговори, които ако доведат до финализиране на сделката, за него ще започнат да строят 5-тата яхта до две седмици. Това каза за „Труд” Лъчезар Братоев, шеф на „ЛЗ Яхтинг”, единственият дистрибутор у нас и в Румъния на плавателните съдове от престижната марка. Тази седмица на посещение във фирмата във Варна е бил търговският директор на офиса в Лондон Крис Хед, който следи изкъсо продажбите.

„Сън Сийкър 116 „ е с базова цена 13 млн.евро, но според поръчаните екстри може да поскъпне . Яхтата може да разхожда по морето десетина души с 4-членен екипаж. Отвън и вътре не може да й се опре и най-красивата просторна вила. Носещи стъкла, странични огледала и остъклени балкони вкарват изобилие от светлина. А е толкова голяма, че ако мъж и жена се скарат на борда й, може и три месеца да не се засекат на нея, както казват не на шега познавачите. На носа има четири плажни места за слънчеви бани, а по средата джакузи.

По желание на клиента на парти зоната освен кабина за гости, може да има гореща вана, барбекю, бар и др. Производителите в Англия се надяват, че новата яхта ще бъде харесана за следващия 25-и епизод за агент 007 , за който нов проект продуцентите дадоха заявка след успешната премиера миналата есен на „ Спектър”-един истински триумф на шпионското кино.

По-скъпа от „Сън Сийкър 116 „ е предишен модел яхта – 155, която още на презентацията стана собственост на Еди Джордан, легендарния тим мениджър на Формула 1. Той едва ли и този път ще пропусне да сложи ръка и на дебютната луксозна лодка, както прави и досега , щом излезе всеки нов модел на марката.

На родните марини може и да не видим луксозната „Сън Сийкър 116“, дори и българин да стане неин собственик, защото през последните години нашите яхтсмените бягат на Карибите и по Средиземноморието, а лодките им плават под чужд флаг, заради акциите от серията „Комар“, които ги прогониха.

В момента върви голямото боутшоу в Букурещ, където и български фирми -дистрибутори предлагат луксозни яхти на бизнесмени от северната ни съседка, защото тази година в София няма изложение./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук