Българин стана милионер до като си почива с лаптопа в леглото! Днес разкрива пред цяла България метода на…

0
1478

Здравейте моето име е Николай Цветанов и съм основател на този блог OnlineCareerJournal.

Целта на тази страница е да ви обясня моята щастлива история за това как започнах за първи път да печеля пари чрез Интернет. Ако ти е интересно можеш да отделиш малко време, за да прочетеш моята история как започнах да печеля онлайн.

Как Интернет промени живота ми

Интернет е доста добра място за хора, които нямат желанието да напускат домашният уют и желаят да печелят пари, дори бих казал най-доброто място в 21 век за тази цел.

Благодарение на работата онлайн, през последните няколко години имам генерирани печалби за над един милион долара от Интернет.

И тъй като нямаше сила, която да ме задържи да живея в България, закупих жилище в австралийският град Бризбейн, където живеех до лятото на 2015 година като през това време бях закупил още един апартамент в Торонто Канада, където в момента живея.

Аз също така използвах печалбите от моите сайтове за закупуване на инвестиционни имоти, чисто нов автомобил БМВ, като също подпомагам и родителите си.

Тъй като бизнесът ми е на 100% онлайн, аз често опаковам моя лаптоп в куфара и се качвам на самолета, за да пътувам по света.

В едно пътуване направих пълен кръг около планетата  Хавай, Ванкувър, Торонто, Лас Вегас, Чикаго, Ню Йорк, Уинипег, Монреал, Квебек, Глазгоу, Единбург, Лондон (да посетя братовчед ми), Брюксел , Амстердам, Париж, Рим, Флоренция, Венеция, Неапол, Атина, Дубай, Сингапур и след това обратно към Австралия.

Съвсем наскоро се преместих от Австралия до Канада, пътуване през Хонгконг, Токио, Лос Анджелис, Сан Диего, след това живях в Сан Франциско, в продължение на три месеца, после Ванкувър за един месец, и най-накрая да се установих в Торонто.

У дома аз прекарвам по няколко часа на ден с моя лаптоп докато работя. А през останалата част от времето правя каквото ми харесва, включително тенис, вечери с приятели, кънки, филми, четене, работа по нови проекти, пътувания към природата, спорт, а понякога и нищо.

Ако си се настроил Интернет бизнес, получаваш финансова свобода и свобода на времето , което е нещо, за което повечето хора само мечтаят, особено ако цял ден работиш работа, в която те презират.

Идеалната ситуация, която виждам е да притежаваш на бизнес сайт, който генерира повече от достатъчно пари, за да живееш на разстояние , че да може да работи без теб или изисква много минимална поддръжка за да можеш да пътуваш и правиш разни други неща, а работата да можеш да я правиш, когато искаш и всеки път да е забавно и занимателно (защото, ако сте като мен, просто ще живеете вечен празник, което понякога се получава скучно в крайна сметка!).

Как направих първите си пари от Интернет?

За първи път използвах Интернет през 1998 година, когато бях студент в Софийският университет. Прекарах няколко години с акцент върху образованието си, а в свободното си време играех на игри. Това беше в годините на Doom2, GTA3 и другите ни до болка познати игри. В крайна сметка аз станах достатъчно заинтересован в мрежата, че аз исках да имам собствен уеб сайт. Първите сайтове, които бях направил бяха за кодове за игрите Gta3, Warcraft и GTA Vice City.  Въпреки, че моя сайт не е огромен- в най-добрия  случай имах около  500, 1000 посетители на ден  – аз бях в състояние да направя малко пари от него.

От началото на 2003г. моя сайт правеше между  $ 500 и $ 1000 на месец . Смятам, че този сайт ми e първият онлайн успех. Аз не направих достатъчно пари от него, за да оцелея финансово, а като студент, който живее с родителите си, бяха повече от колкото ми е необходимо

Как повиших моите онлайн доходи така че аз никога да не се нуждая от работа?

След няколко години продадох моите сайтове свързани с игрите на обща стойност за около 5000$.

Исках следващият ми сайт да е различен, исках реален бизнес с реален потенциал за растеж. Това беше само след катастрофата .com бума на фондовия пазар, и аз бях развълнуван за създаване на собственият си голям успех.

Един ден докато си отварях пощата и сърфирах из Интернет пространството се натъкнах на интересна статия в Yahoo за един млад човек, който се е записал да учи маркетинг в Харвард, но прекарвал по-голямата част от времето си в общежитието зад лаптопа развивайки своят онлайн бизнес. Използвах неговата история за вдъхновение, за да започна и аз нещо по-сериозно.

Как повиших моят доход до над $ 100 000 на  година

Аз съм запален ученик на Интернет маркетинга, закупуване на курсове, четене на книги, както и да науча как други хора правят пари онлайн. Той бързо стана ясно, че големи пари се правят от хора, които се фокусират върху дадено нещо дали ще е имейл маркетинг, дали ще е SEO, дали ще Фейсбук реклама, новинарски сайтове, Google Adsense,  Блог, Amazon, Ebay, YouTube, Instagram и.т.н.

През януари 2006 г. започнах първия си имейл бюлетин. В течение на 2006 г. аз се фокусирах сериозно върху това начинание и бюлетина вече се разрасна и направи доста стабилни пари с партньорски мрежи и маркетинг и спонсори.

До края на годината доходите ми достигаха от  $ 3000 до $ 5000 на месец .

През 2007 г. се случиха големи промени. Реших да продам бюлетините си.

След около шест месеца търсене на купувач, продажбата завърши окончателно през юни. От този момент нататък взех решение да се съсредоточи само върху моя блог бизнес. Имах най-различни блогове на най-различни тематики.

Същата година с колеги, които се занимават със същите неща решихме да се създадем продукт за обучение. Искахме да учим хората как да правят пари с блогове , на базата на това, което съм направил в последните две години, за да достигне средно по $ 5000 на месец. И това, което са постигнали моите колеги, за да достигнем до над 100 000% обща месечна печалба. На този етап, за да се поддържат сайтовете и блоговете са необходими едва по няколко часа на ден, така че си помислих, че този стил на онлайн бизнес ще се хареса на много хора.

Програмата за обучение стартира през началото на 2009 година WebMoneyAdvice, а над 1200 човека се записаха.

Aз популяризирах програмата към моят блог пред моите читатели и моят бюлетин и предложих 50% комисионна на всички продажби направени от партньори. Много други блогъри популяризираха обучението на WebMoneyAdvice , които помогнаха обучението да достигне до много нови хора. За по-малко от година програмата стана хит на американският пазар и от скоро се предлага свободно и на нашият пазар благодарение на партньори от България.

По времето когато средно печелех по 15 000$ на месец от моя блог бизнес.

Благодарение на постъпленията от продажбата на моят бизнес и доверието на стабилен паричен поток от моя блог бизнес, си купих нова кола и ми първият ми дом .

Намиране на правилния баланс

От стартирането на първия си курс на обучение аз продължих да поддържам и обновявам моя блог и да създавам  повече продукти за обучение . До 2010 година бях генерирал над един милион долара чиста печалба в продажбите на продукти от моя блог бизнес.

Аз също съм имал удоволствието да видя някои от моите колеги в университета да станат прекалено успешно, стартирайки своите печеливши блогове. Някои от тях даже направиха повече пари от мен.

До края на 2010г. разбрах, че моят блог бизнес достигнал точка, аз бях много доволен от него. Имах много нови възможности пред мен, но аз почувствах, че нещо липсва . Все още и аз знаех, какво не е наред – Не съм имал социалния живот , който исках.

Вместо да се фокусирам върху нови проекти, които да направят повече пари, прекарах година работя върху социалния живот.

Аз разбира се не пренебрегвах моя работа през това време, тъй като всичко бях построил до такава степен, че не се изисква много поддръжка на сайтовете, имах достатъчно време за други неща.

Този опит ме научи, че е важно  намирането на баланс  между това колко работите, колко пари искаш, колко време прекарваш развивавайки се лично и кого имаш около себе си, за да споделяш миговете си.

Рано една сутрин получих телефонно обаждане, че моята майка е получил удар . Тя прекара две години в болница, но никога не се възстанови за съжаление. Тя почина през 2013 .

Бях благодарен да прекарвам почти всеки ден в болницата с майка ми през това време. Бях финансово свободен, моя блог е продължи да генерира най-малко $ 5000 на месец и като изискваше много малко работа, за да се поддържа.

Това положение ми показа, защо преди толкова години бях взел най-важното решение, за да избегна традиционната кариера . Исках свобода. Свободата да се свърши работата, която исках, когато исках, свободата да си контролирам доходите си и най-вече, свободно да си контролирам как прекарвам времето си.

В този случай имах свободата да направя избора да прекарвам времето си с майка ми , без да се притеснявам за работните ангажименти или да имам опасения за това дали ще мога да си плащам сметките, освен ако не ходя работа по цял ден.

Рестартирането на моят бизнес

След като майка ми почина и аз в крайна проекта с моят приятел, аз се почувствах с подновено желание да се върна в моя онлайн бизнес .

Преди години имах визия за набор от продукти и услуги, които исках да създам, но аз нямах мотивацията, за да се посветя години на разработване на продукти, след като вече прекарах три години, за да се създадат няколко обучения, последното, от които се обновява най-редовно и е актуално и към днешна и може да се възползвате от него.

Как бихте могли да се възползвате от моята история?

Тази история се докосва до много и различни аспекти на това как съм направил пари онлайн и различните етапи на моето собствено развитие като онлайн предприемач.

Няма съмнение, че се чувстваш сякаш има много парчета от пъзела, които липсват в твоята ситуация, ако до момента не си занимавал/а активно с онлайн бизнес.

Следващата ти стъпка, ако искаш да тръгнеш по стъпките ми и да си създадеш време и свобода на пари в живота си, е да отидеш в долното меню към официалният сайт на обучението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук