БЪЛГАРИЯ В УЖАС ОТ НЕОПИСУЕМАТА ТРАГЕДИЯ. 13 СИРАЧЕТА ПЛАЧАТ, ПО-СТРАШНО НЯМА

0
1577

13 деца останаха сираци след зверската катастрофа край садовското село Богданица. Размазаните жертви бяха разпознати вчера в Съдебна медицина. За процедурата са били извикани техни далечни роднини, тъй като най-близките им все още били в пълен шок от трагедията и униформените преценили, че гледката не би им понесла. Телата на петимата били на парчета. След освобождаването им от моргата те ще бъдат погребани в затворени ковчези, за да се спести ужасяващата гледка на близките им, съобщава „Марица“.

Междувременно се разбра името и на петата жертва от касапницата на пътя. Това е 22-годишната Анка Бошнакова, която от 20 дни се била преместила от Белащица в Селци при майка си. Тя е роднина на останалите загинали в катастрофата. Райчо е неин чичо – Анка е дъщеря на неговата балдъза.

Роднински свързани са били всички пътници в мерцедеса ковчег, с изключение на Ангел. Шофирал е 40-годишният Ивайло Илиев. Той е чичо и по бащина, и по майчина линия на Райчо и Зюмбюла Демиреви. Баща е на две деца – момче и момиче. Той е бил и най-възрастният в колата ковчег.

Райчо Демирев е на 27 години и също има две деца. Сестра му Зюмбюла е по-голяма от него – над 30-годишна. Тя е майка на момче и момиче.

23-годишният Ангел Николов пък има четири деца, а жена му е бременна с петото, разказаха хора от почерненото село.

Мъжете не са били на постоянни трудови договори, но са намирали начин да си изкарват хляба. Викали са ги да поработват в различни фирми в околността. Отдавали са труда си най-вече на земеделски производители по време на кампаниите.

Вчера рано сутринта семействата на жертвите се бяха събрали пред кметството, за да питат кога ще получат телата на своите близки, за да се сбогуват тях.

Само това остана: Сметка за ток и седалка напомнят за мелето

Останки от разполовения мерцедес вчера все още бяха разпръснати на 20 метра от мястото на катастрофата, която отне живота на петимата на шосето Асеновград – Поповица, видя екип на „Марица“. Пътят на автомобила изглеждаше като разорана нива ден след трагичния инцидент. Там, където мерцедесът е изхвърчал от платното, гумите са оставили огромни бразди. Ясно се вижда, че при удара с първото дърво колата не е спряла. Челният сблъсък е станал с второто дърво, където мерцедесът се е разпаднал надве.

Наоколо бяха разпръснати частите на автомобила и остатъци от личните вещи на загиналите. Дървото е с пречупени клони, което говори за адската сила на сблъсъка. Наоколо се търкаляха тонколони, една от седалките на колата. Малко по-далече имаше опаковки от лекарства за първа помощ и касова бележка от платена сметка за ток. В тревата лежеше и натрошеното задно стъкло на мерцедеса.

Гледката привличаше вниманието на преминаващи шофьори. Някои дори спряха да разгледат. В същото време тежки камиони и всякакви нови и стари возила продължаваха да профучават с опасна скорост покрай фаталното място.

Кметът на Богданица:  Стана по-зле, щом ремонтираха пътя

От ден на ден нещата стават все по-зле, инцидентите на пътя се увеличават. Това каза пред „Марица“ кметът на потъналото в скръб село Богданица Александър Александров. Той припомни, че пътят между Асеновград и Поповица бе ремонтиран, след като жителите на осем села излязоха на протести. Преди това кратерите по шосето били ужасни.

„Когато пътят беше лош, имаше много по-малко инцидентни“, коментира кметът и разсъждава, че хубавата отсечка провокира шофьорите да настъпят педала на газта. „Те вече не се впечатляват от глоби и фишове. Просто санкциите не ги плащат. И да се стигне до вземане със съдия-изпълнител, те просто нямат имущество и легални доходи, които да им се удържат“, обясни Александров.

Проблем създава и местен фермер, който непрестанно преминава със стадо овце и застрашава живота на хората на пътя, предупреди Александров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук