България потъна в скръб. Черната равносметка след касапницата с автобус

0
2057

21-годишна студентка е загинала при катастрофата край монтанското село Смоляновци, съобщава БНТ.

21­ годишна студентка е изхвърчала през прозореца.

Тя е получила различни травми на гръдния кош и счупени ръце и крака. Най-малко 12 души са ранени, настанени са в болницата в Монтана, 3-ма са в тежко състояние. Катастрофата е причинена от сблъсък между автобуса и тежкотоварен автомобил. До късно снощи на мястото на инцидента се провеждаше спасителна операция по изваждането на пътниците.

Ранените са настанени в болница. Сред пострадалите е и бременна в осмия месец жена. Направена й е спешна операция за изваждане на бебето. То е на апаратно дишане. Според свидетели автобусът е ударен от ремаркето на камиона. Шофьорът на тира е пътувал със скорост около 100 км/час при ограничение за този участък от 60 км/час, съобщиха от полицията.

„Някакъв тир ни удари, обърнахме се, за секунди стана всичко”, разказа пред bTV един от по-леко пострадалите при тежката катастрофа, който все още е в монтанската болница. „Линейките позакъсняха, всички закъсняха”, добави мъжът. Той добави, че е излязъл сам от катастрофиралия автобус, през предното стъкло. „Нямаше паника”, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук