България твърдо стои зад българските превозвачи и ще ги защити докрай

0
3475

Държавата защитава исканията на превозвачите, които определи като „много конструктивни и правилни“, би трябвало да се намери компромисен вариант, коментира пред БНТ заместник-министърът на транспорта Ангел Попов.

Той обясни, че преговорите са много трудни и държавите са разделени на два лагера, но България твърдо е застанала зад българските превозвачи, „ще ги защитим докрай.“

„Предоставили сме изключително много документи, доказващи разликата между френските и немските транспортни фирми, разликата между българските и румънските транспортни фирми. Предоставихме информация колко хора се занимават в този сектор, колко семейства са ангажирани с това, колко моторни превозни средства„, добави зам.-министър Попов.

Председателят на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков коментира, че техният бизнес е тежък, свързан с много проблеми на пътя и с водачите, с кадрите.

„Имаше едно „теглене“ на европейските фирми точно от транспорта. Те получиха най-доброто от цялата верига – спедицията и логистиката, а тежкото остана за нас българите, румънци, поляци, чехи. Сега се наблюдава точно обратното, има голям интерес към транспoрта, а не съм убеден, че те могат да го вършат така, както ние го вършим“, обясни Траков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук