Бъчварова: Домусчиев не ме харесва, мотивите за декларацията срещу мен са лични

0
641

Когато страната ни е заобиколена от терористична активност, има натиск върху българските граждани и поредица от проблеми. Да атакуваш систематично МВР, това е съществено послание. Това обяви в студиото на Нова телевизия Румяна Бъчварова.Тя нарече атаката срещу нея от страна на КРИБ „преднамерено отношение, което внушава, че МВР не работи добре”. Бъчварова разтълкува писмото на браншовата организация като покана на престъпниците да действат.

„Напоследък има случаи, които показват, че в нашето общество има сериозни проблеми. Ние обаче работим добре”, анализира министърът. Тя определи като „лични” мотивите за публикуваната декларация. „Бизнес организация да критикува министър на вътрешните работи, а да не казва нищо за данъчните, икономическите престъпления в страната доказват тезата за личните причини”, смята тя.

Според Бъчварова, вероятно Кирил Домусчиев, който е писал декларацията на хиляди километра от България, не я харесва и е бил много близък с убития собственик на „Агресия”. „Има хора с тъпа болка по МВР, работили са в структурата, но вече не са в нея. Такива хора казват например, че главният секретар пие непрекъснато, което не е вярно. Това са ченгеджийски номера”, каза още министърът.

Бъчварова помоли да оставят полицията да си върши работата и обяви, че чувства подкрепата на Бойко Борисов. „Цветан Цветанов ми даде съвет, но той едва ли ще сработи в днешната ситуация“, каза още тя. Бъчварова обяви, че се работи по всички дела с обществен отзвук, като в повечето от тях се знаят извършителите, но се работи за събиране на убедителни доказателства за съда.

„Все пак ние сме част от правораздавателната система, има и други институции, които не са така в центъра на общественото внимание и в крайна сметка съда е този, който решава“, завърши министърът. Според нея, големият разговор е как да се реформира съдебната система така ,че да няма оправдателни присъди за престъпници и да няма протакане с години на дела.

„Статистиката показва, че има намаляване на поръчковите убийства и процента на разкриваемост на убийствата  е 67%. Имаме големи шансове да разкрием последните две убийства, ако имаме късмет. Работи се много, правим всичко ,което е в нашите възможности“, каза накрая Румяна Бъчварова. Тя не пропусна да се оплаче от липса на пари за технически средства и автомобили в системата. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук