Бъчварова към полицаите: Не разбирам мотивите ви за протест

0
942

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че не разбира мотивите на синдикатите в МВР, които готвят протести. Според нея заявеното до момента от недоволните полицаи кардинално се разминава с истината. Пазителите на реда са недоволни от намаляването на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати за новоназначените служители и на годишния отпуск от 30 на 25 дни.

„Ние не намаляваме обезщетението на полицаите, които в момента работят, а въвеждаме ограничения, които ще действат след 20 години. Ние не намаляваме заплатите. Всички тези промени им бяха представени първо на тях и те много добре знаят, че нито един, какъвто и да било интерес на служителите, няма да бъде засегнат“, коментира Бъчварова.

За момента няма потвърждение на информацията, че е засечена контрабанда на гориво за България с произход „Ислямска държава“, коментира Бъчварова.

„За да установим по безспорен начин, се нуждаем от време, за да направим проверки. До този момент не сме имали основание на базата на проверките, които сме провеждали, да направим такъв извод. Предстои да проверим и да установим дали тези твърдения отговарят на истината“, обясни тя.

„Наскоро имахме разговор с Ваньо Танов, той ме увери, че всички необходими проверки се правят в складовете, в които се доставят такова гориво“, допълни вътрешната министърка./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук