Бъчварова ли е луда или ние сме тъпи?

0
1466

 

Бъчварова полудя тотално!

Знаем, че нашите управляващи са неадекватни в по-голямата част от времето и техните изказвания граничат с дебилността, ама всичко си има граници.

Министър Румяна  Бъчварова обяви Митьо Очите за ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН. Така тя определи човек, който само преди две години е излежал присъда като ръководител на организирана престъпна група.

Човек, за който се знае, че е завзел наркопазара по морето и от години е един от големите престъпници у нас.

Заради това изказване от БСП искат оставката на министъра.

Кажете сега това какво е? Г-жо Бъчварова, защо направо не кажете, че няма престъпност в България и да си решим проблема.

Бойко Борисов обяви престрелката в Слънчев  бряг за битова свада за паркомясто. Вие направо си казвате, че нямаме такова животно наречено „организирана престъпност“ и отделно Митьо Очите е най-големия светец, а ние лошите журналисти търсим под вола теле.

Е, как може да сме толкова гадни?

Проблемът тук е обаче е друг. И е много по-голям.

Тези налудничеви изказвания идват от министъра на вътрешните работи. Г-жа Бъчварова е начело на МВР, които трябва да се борят срещу тази организириана престъпност. А ние какво слушаме? Че такова нещо не съществува. Че това си е честен бизнес.

Щом един от големите мафиоти на нашето време според Бъчварова е „честен бизнесмен“ положението е трагично и трябва да се уплашим жестоко.

Единственото логично обяснение за тези изказвания е, че просто МВР са толкова навътре в мафиотските схеми, че вече дори за Бъчварова се размива понятието тези хора престъпници ли са или приятели.

Все пак да не забравяме, че висши полицаи бяха разобличени как празнуват в заведение на морето, което се държи от един от най-големите босове у нас – Пламен Петков – Помориеца.

Как искаме МВР да вижда организираната пресъпнсот като проблем, когато заедно с представителите й си пият ракията и са едни добри другари за по чашка?

Полицаите са част от наркосхемите, а след това пият заедно с мафията. МВР нещо загуби ориентира си за правилно и неправилно.

Ако Митьо Очите е честен бизнесмен, то тези полицаи какви са, г-жо Бъчварова? Негови съдружници?

Имаме и друг въпрос – защо, когато в Самоков се разбива много добре оборудвана нарколаборатория вие, г-жо Бъчварова, не предприемате никакви мерки?

Защо няма коментар от вас по темата? И там ли някой честен бизнесмен е замесен и вие не искате да го тормозите излишно? Или се надявате темата да се забрави и всичко да отшуми?

Подозрителното е, че тази тема изобщо не се коментира, нито от медии, нито от вас, а това става още по-съмнително.

Сега ще дадем още малко примери на г-жа Бъварова за това, че организирана престъпност в България има и то не е задължително да е на улицата. Тя си е по-високите етажи у нас.  Трябва да помогнем на жената, че  нещо май се е объркала генерално.

Цацаров отново на контра

Когато Бойко Борисов обяви, че престрелката в Слънчев бряг е „битов инцидент за паркомясто“, главният прокурор Сотир Цацаров веднага се обърна и каза, че битката е по-скоро за „наркомясто“.

Да противоречиш на премиера се изисква смелост, а явно Цацаров е решил да е контра на управляващите.

Този път той отново прави „сечено“, но на Бъчварова.

Цацаров за пореден път прехвърли отговорността за липсата на разследвания на корупцията по високите етажи на властта на МВР и ДАНС.

Пред депутатите от правната комисия, Цацаров, който представяше годишния доклад на обвинението заяви, че прокуратурата „разследва, но не разкрива корупционни престъпления“, защото от МВР не идват оперативни разработки по темата.

Така месец преди т.нар. устен доклад на Европейската комисия за напредъка на България и малко преди втория опит за начало на международния анализ на обвинението, Цацаров оправда липсата на резултати с други институции. Миналата година именно през юли от Европейската комисия констатираха, че прокуратурата няма капацитет да разследва корупция по високите етажи на властта. Тогава главният прокурор също насочи отговорността и към МВР, и ДАНС.

Айде и Цацаров започна да се прави на ущипана госпожица!

Че МВР и ДАНС не си вършат работата е ясно, но не ни се коментира и Съдебната система, която до такава степен е корумпирана, че като се замислим ни става лошо.

Подкупни съдии, корумпирани прокурори … и после искаме ЕС да ни похвали. Няма как!

Пускаме убийци на свобода. Мафиотите ни имат право на избор дали да влязат в затвора или не. Хората до такава степен не вярват в българското правосъдие, че вече изобщо не мислят, че това е средство, което може да им помогне.

Системата е прецакана и все още не се вижда начин как може да бъде поправена.

Г-жо Бъчварова, намерихме ви още една сфера, в която има организирана престъпност. А това не е последният ни пример.

Депутатите крият кредитните си задължения

Нашата обикалка за търсене на престъпност продължава. Как да мине такава обиколка без нашите депутати?

Днес в студиото на Би Ти Ви  председателят на Сметната палата Цветан Цветков заяви: „Ако по-рано заемащите висши държавни длъжности са пропускали да споменат в декларациите си апетитни заменки, сега тенденцията е да премълчават за задълженията си по кредити.“

Този извод в контролния орган правят на основата на подадените тази година декларации.

Около десет души, заемащи длъжности според обхвата на проверката, която Сметната палата прави, имат солидарни ипотекарни задължения по инвестиционни кредити,

От обявените по-рано 59 държавници, неспазили закона, 26 въобще не са подали декларации, а останалите са го направили, но не са спазили срока. Такъв е случаят с депутата Георги Кадиев, който закъснял с подаването.

Така е – когато човек има какво да скрие, винаги забравя да си подаде декларацията. Нашите депутати толкова са се овъртяли в незаконни действия, че се чудят как да се измъкнат чисти.

Добре, че журналистите са техни хора, та не ги закачат и малко по-спокойно преминават тези проверки.

Г-жо Бъчварова, видяхте ли най-накрая тази организирана престъпност?

Защото тя е пред очите ви! Или не я виждате, защото сте прекалено близо до нея?

Показахме ви, че тази престъпност е по горните етажи и май почистването трябва да започне от там.

Но кой да почисти?

Главният прокурор си измива ръцете и не поема отговорност за неработещата ни съдебна система.

Депутатите ни крият кредитни задължения и постоянно са в някакви схеми.

А министърът на вътрешните работи мисли, че Митьо Очите си изкарва парите честно. Дори използва думата бизнесмен, за да го опише по-добре.

Г-жо Бъчварова, я си признайте – И вие ли пихте в някоя кръчма с него, та ви е направил добро впечатление и сега сте решила да ни го хвалите?

източник: glasutnamladitehora.wordpress.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук