Важно за всички пенсионери! Гълъб Донев погреба гражданите ни!..

0
1309

В седмиците около проведените през март предсрочни парламентарни избори темата за увеличаването на доходите на пенсионерите беше една от любимите на всички политически сили. Чухме прогнози, обещания и икономически обосновки как може да бъде прекъсната порочната практика хора в златната възраст, които са се трудили по 40 години, да получават обидни пенсии, които твърдо ги държат под официално обявения праг на бедността. Служебният министър на труда и социалната политика в правителството на Огнян Герджиков – Гълъб Донев, попари надеждите ни за сериозно увеличаване на минималните пенсии, а оттам и индексирането на всички останали.

В ПРЕДАВАНЕТО НА БНТ „ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С ГЕОРГИ ЛЮБЕНОВ“ ДОНЕВ ЗАЯВИ, ЧЕ НА ТОЗИ ЕТАП МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ В РАЗМЕР НА 300 ЛЕВА НЕ Е ВЪЗМОЖНА.

За това сочели всички финансови експерти. За р сметка на това той направи Ш оптимистична прогноза за възможността в края на 4-годишния мандат на правителството на Бойко Борисов средната работна заплата да набъбне до 1500 лева. Гълъб Донев уточни, че за това ще бъде необходимо в следващите години икономиката ни да се развива стабилно и да бележи непрекъснат растеж. По думите му, важни условия за това са непрекъснато повишаване на доходите, добро обрадование и квалификации за работниците и служителите, кто и увеличаване на търсенето и предлагането на труд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук