Важно за всички рибари…

0
1415

Не искаме да повярваме, че държавна институция може да се превърне във фирма за събиране на пари, каза Емил Милев

Рибари от цялото Черноморие подготвят протести във Варна, съобщава БНТ.
С шествие на риболовните корабчета през Варненския залив те ще изразят недоволството си от методите на работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това ще е третият протест на професионални риболовци през последните 20 дни.
Конфликтът започна още в средата на декември, когато рибарите от Балчик първи поискаха оставки на служители от изпълнителната агенция. Два дни по-късно протести имаше и в Бургас. От бранша обвиниха ръководството на агенцията в некомпетентност, а инспекторите – в тормоз. Тогава изпълнителният директор Валентин Вълков отхвърли обвиненията и обеща да разглежда лично всички оплаквания от негови служители.
„До момента не получаваме ясни сигнали и никаква информация за решенията, които може да се вземат. Не искаме да повярваме, че държавна институция може да се превърне във фирма за събиране на пари“, каза пред камерата на националната телевизия Емил Милев от рибарско сдружение „Черноморски изгрев“ – Варна.
Рибарите твърдят, че въпреки обещанията, служителите на агенцията се държат с тях като с бракониери, налагат глоби дори върху няколко килограма риба за лична консумация и издават по няколко наказателни акта на едни и същи хора./Флагман

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук