Валери Симеонов: Да поискаме ракети и да ги насочим срещу Истанбул!

0
1276

„Ако имаме добра армия и ракети, никой няма да тръгне да предприема каквито и да било експерименти към България“. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод събитията в Турция от последната седмица.

„Ние трябва да очакваме във всеки момент всичко от всекиго. В един период от време Турция ще се занимава със своите вътрешни проблеми. Улиците и площадите на Турция са пълни и хората не викат: „Турция акбар“, а „Аллах акбар“. Страхувам се, че скоро ще граничим с ислямска държава. Делото и заветите на Ататюрк вече са подменени и особено с последната крачка на ликвидиране на всяка опозиция нещата стават неконтролируеми. Искам да поздравя тези мъже, които опитаха да върнат Турция на пътя на светската държава“, коментира политикът.

Той поиска засилване охраната на границата, възстановяване на ракетните войски и разположение на ракети с обсег до Истанбул.

„Пропагандната машина на Турция в момента ни залива с лъжи. Големият „победител“ е един страхливец, който се качи на вертолета и тръгна да бяга за Германия. Голямата грешка на метежниците е, че не са имали мащабите на операцията, която стана през 70-те години. Но те са имали куража да го направят“, каза още Симеонов.

Той беше категоричен: „В Турция отдавна няма демокрация. А изборите там бяха като от времето на Тодор Живков“.

Според Симеонов сега е моментът да се преразгледа въпросът с двойното гражданство. Политикът изрази опасения, че след събитията в Турция много изселници ще искат да се върнат в България. Сред тях ще има привърженици на светската власт в съседката ни, но и такива, които ще са „проводници“ на идеите на Ердоган. „По-добре би било за Турция, ако тя бе върната на военните“, бе категоричен Валери Симеонов и отново подчерта: „Турция започва да се превръща във все по-сериозен проблем за България“.

източник: epicenter.bg

*(заглавието е на bultimes.com)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук