Валери Симеонов за скандала с нацисткия поздрав: Това е атака срещу кабинета

0
944

Вицепремиерът Валери Симеонов определи като атака срещу коалиционното управление и лично срещу него скандала с нацисткия поздрав и оставката на зам.-министър Павел Тенев.

Симеонов обяви, че няма да подава оставка, ако БСП му я поискат.

„Бих я подал тогава, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство“, каза Симеонов на извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас.

Вицепремиерът съобщи, че ще съди вестник „Сега“ за публикуване на невярна информация.

„Никога по никакъв начин не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание в заглавие, че съм правил майтапчийски снимки в „Бухенвалд“. Бил съм в „Бухенвалд“, не мисля, че може да има човек, който да е бил там и да прави каквито и да било форми на шега или подигравка. Това просто е изопачено”, категоричен беше Валери Симеонов.

Според него става въпрос за атака срещу правителството.

Симеонов добави, че Павел Тенев се е държал достойно, но призна, че една нелепа шега няма място в биографията на един заместник-министър.

Вицепремиерът уточни, че Тенев е напуснал предишната си работа, за да приеме поста, и обясни, че го е избирал по неговите професионални качества, а не по профила му в социална мрежа.

В днешно време рядко се срещали добри специалисти, които да се съгласят да заемат държавнически пост на ниска заплата „и да зарежат досегашната си кариера“, добави Симеонов./бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук