Валери Симеонов, ПФ: Ако ветото на президента мине, ПФ оттегля подкрепата си от кабинета

0
903

Ако ветото на президента за Изборния кодекс мине утре в пленарна зала, Патриотичния фронт спира подкрепата си на настоящото управление. Това заяви Валери Симеонов, председател на НФСБ и председател на ПГ на ПФ в студиото на „Още от деня” по БНТ. По думите му, трите политически сили имат една обща позиция и са обединени в това, че в текстовете на Изборния кодекс, който беше гласуван миналата седмица има пропуски, които налагат спешно изготвяне на нов закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който тези пропуски да бъдат променени и коригирани.

Симеонов уточни, че много по-рисково според ПФ е да загубиш своята същност, да загубиш доверието на хората, които са гласували за теб и са те пратили в НС да изпълняваш точно тази програма, с която си влязъл в политиката. „Така, че ние няма да поемем този риск да предадем и изменим на нашите избиратели“, уточни Валери Симеонов.

По думите му, става въпрос въобще за отхвърляне на чл. 14 от приетия вече Изборен кодекс със 139 гласа и това вето трябва да бъде отхвърлено, което е въпрос на принципна защита на своята позиция. „Защото не е въпрос на решение на ПФ или отстояването на интересите на ПФ, защото ПФ няма интереси в това управление. Но това са интересите на нашата родина. Ние не можем да допуснем продължаваща брутална намеса от Турция във вътрешните работи на суверенна България. И по този въпрос компромис не може да направим“, каза още той.

„Нашите разговори са едно убеждаване на всяка една от групите, която се опитва да убеди другата в състоятелността и принципността на своите разбирания. Ние положихме максимални усилия с Красимир Каракачанов да обясним на нашите колеги, че вотът от Турция е много опасен и той трябва да бъде прекратен или по-скоро да го намалим максимално“, добави Симеонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук