Вандали поругаха паметник на културата в Пловдив

0
1313

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишния Галин и десет години по-младия Янко за това, че в съучастие, като извършители, разбили и ограбили къща „Ламартин“ в Стария град.

Двамата обвиняеми Галин и Янко се срещнали в Пловдив след октомври 2015 г. Те имали парични затруднения и решили да си набавят финансови средства, като продадат вещи в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Когато минавали покрай къща „Ламартин“, видели по фасадата й поставени медни улуци. Прескочили оградата и влезли вътре.

Свалили четири броя от тях, с дължина от четири до шест метра. След това разбили бравата на вратата на главния вход на къщата. Влезли вътре и с носена от тях отвертка демонтирали всички брави от вратите на стаите на първия и втория етаж, изтръгнали 36 метални аплици, поставени за осветление, шест полилеи, метални пръчки от стъпалата по пътеките, както и 2 витрини от метал и стъкло.

От санитарните помещения демонтирали батерии за чешми. Двамата намачкали и деформирали вещите, след което ги поставили в чувал и отнесли в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в кв. Изгрев в Пловдив. Там обяснили, че получили вещите от собственик на къща в Старинен Пловдив, където били работили./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук