Вдигната е блокадата на ГКПП „Кулата – Промахон“ от българска страна

0
1364

Блокадата на ГКПП „Кулата – Промахон“ от българска страна вече е вдигната. Това каза за Веселин Дангов, превозвач и част от българския стачен комитет, който организира контраблокадата по граничните пунктове между България и Гърция, цитиран от “Фокус“.

По думите му, към този момент областният управител на Благоевград Бисер Михайлов е от гръцката страна на пункта, за да уведоми фермерите за решението, което нашите превозвачи са взели и така да може да започне пропускателния режим. „За колко време и как ще бъде не знаем, но истината е една, че при така появилото се напрежение и по другите гранични пунктове, особено на „Капитан Петко войвода“, просто нямаше да може да се удържи положението.

През последните дни гърците представят ситуацията, че българската държава спира трафика и за да видят те, че в момента ние сме точно от обратната страна, а не че ние сме тези, които спираме движението бе взето решение от инициативния комитет да бъде преустановена нашата стачка“, каза още Дангов. Той бе категоричен, че оттук натам цялостното разрешаване на проблема е в ръцете на гръцките земеделски производители.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук