Вдовицата на разстрелян зърнен бос моли община Варна за 500 лева

0
1090

Вдовицата на разсреляния зърнен бос Тинко Георгиев, иска 500 лева помощ от община Варна.

Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия по социални дейности и даде повод на общинския съветник Григор Григоров да скочи срещу безпринципното раздаване на общински пари. Съпругата на бизнесмена, който беше показно убит на 15 декември миналата година пред дома си в центъра на Варна, иска от общината половин хилядарка, защото след смъртта му, сметките им са били запорирани и тя не можела да издържа детето им.

„Абсурдно е общината да отпуска финансова помощ на семейство с палат в Гръцката махала, с няколко луксозни коли в големия си автопарк и два хотела в курортите“, коментира вчера за „Труд“ Григоров. Според него 30-40 души от последния списък, които ще вземат пари от разпределението на около 37 000 лева, се възползват от системата.

Останалите общински съветници от комисията обаче одобрили имената, а гласуването в ОбС оттук нататък е повече от формално, смята местният парламентарист. Той даде пример и със студент във Морската Алма матер- ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“, който иска от общината 400 лв. за семестриални разходи. Нямам нищо против инвестицията за образование, но някога ние сме работили през ваканциите и сме се издържали, каза Григор Григоров. В списъка за желаещите да получат пари от местната хазна са и двама души, които са регистрирани в Бюрото по труда, но отказват да работят.

Григор Григоров още с влизането си в ОбС от групата на „Реформатори-патриоти“ обяви, че се отказва от заплатата си и всеки месец я дарява на две варненски деца със специфично заболяване. Освен това, с лични средства осигури преди месец квартира на 17-годишната ученичка Стела Петрова и онкоболната й майка, които бяха изгонени на улицата от хазяина им, поради невъзможност да му плащат наема./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук