Вдовицата на убит на пътя връща пари, взети от виновника

0
1396

Вдовицата на загиналия при катастрофа Атанас Ламджиев от Пловдив Корнелия Петкова обяви, че връща получените от бащата на виновния шофьор 3000 лв.

Това стана, след като поведението на Петкова взриви социалните мрежи и предизвика бурен гняв и възмущение сред близките на втората жертва на тежката катастрофа.

46-годишният Атанас загина зад волана на лекия си автомобил „Пежо“, който на 18 ноември бе пометен на бул. „Руски“ в Пловдив от лъскавото „Ауди А7“ на 26-годишния Любомир Трайков – син на известен транспортен бос. Освен Атанас на място загина 44-годишната му колежка Виолета Стоянова, а 27-годишният му племенник Димитър и 23-годишната приятелка на младия мъж – Полина бяха ранени. Роднините на младата жена обаче съобщи, че няма надежда за спасяването й, тъй като тя е в мозъчна смърт, а органите й се поддържат изкуствено чрез апарати.

Преди два дни вдовицата на Атанас Ламджиев се срещна със семейство Трайкови и заяви пред медиите, че прощава на убиеца на мъжа си – 26-годишния Любомир, който е шофирал след употреба на алкохол и има много предишни нарушения на пътя. Тогава стана ясно, че баща му Младен Трайков е дал на безработната Корнелия Петкова плик с пари.

Днес на специална пресконференция пред медиите, жената обяви, че връща парите – 3000 лева.

„Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Не бих понесла да живея с мисълта, че някой някъде смята, че съм Юда. Не се отричам от нито едно от нещата, които съм казала. Още съм на мнение, че Любо не е убиец. Плюх на гордостта и достойнството си, приемайки всички дарения от хората. Направих го в името на децата. Безумие е да се смята, че съм взела подкуп от г-н Трайков. Аз се срещнах с Любо и баща му по мое собствено желание и инициатива. Аз също мога да бъда лешояд и да нападам мършата в нашето общество“, емоционално заяви вдовицата, цитирана от пловдивските сайтове „Трафик Нюз“ и „Пловдив 24“.

Петкова допълни, че отхвърля цялата предложена помощ от бизнесмена, но ще приеме работа, ако той й помогне да си намери такава.

„Нека тези, които плюеха срещу мен, да излязат пред тях и те сега да поемат този ангажимент за издръжката на децата ми. Нека се свържат с мен и това, което г-н Трайков щеше да направи за моите деца, те да го направят сега. Аз заставам зад думите си“, добави още вдовицата.

Междувременно съпругът на втората жертва – 44-годишната Виолета, която остави 5-годишно момиченце сираче, Петър Богунски заяви, че не може да прости и не може да забрави.

„За мен Любомир Трайков е убиец. Искам да си получи заслуженото и искам затвор за него. Съпругата ми Виолета беше прекрасен, весел и коректен човек, а той ми я отне за един миг, разбира се, че е убиец. Не искам благодеяния. Не искам медиен шум. Искам единствено съпругата си. Искам да благодаря на всички хора, които са до мен в този трагичен момент. Това, което прави Корнелия, не е нормално. Не приемам начина, по който се отнася с убиеца на близките ни. Аз не мога да простя“, заяви Богунски, който е пътен полицай.

Той и съпругата му Виолета са чакали единствената си дъщеря Дария в продължение на 15 години. Момиченцето още не знае, че майка му я няма.

Източник: dir.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук