Великобритания, Дания и Холандия най-желани сред зрелостниците ни

0
981
Това е така, защото в трите страни има най-много специалности на английски език

Великобритания, Холандия и Дания са най-желаните дестинации за висше образование сред българите. Това заяви  Стефка Бекярова, координатор на изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование“.

Това е така, защото в трите страни има най-много специалности на английски език. Отделна позитивна страна са и възможностите за финансиране на образованието, които го правят достатъпно почти за всички. Във Великобритания има държавно финансиране, в Холандия таксите са около 2000 евро годишно, с възможности за финансиране. В Дания образованието е безплатно за студенти от ЕС.

В рамките на изложението са съчетани най-новите тенденции в сферата на образованието. Кандидат-студентите вече имат възможност за първи път да направят тест на място в рамките на изложението, който им помага да се информират за избора на специалност.

Представят се и различни информационни семинари, например за финансиране за висше образование в Англия и Дания или как да напишем успешно мотивационно писмо. „Бъдещите наши студенти бъркат най-много в избора на специалност. Затова е важно да се направи ранен и информиран избор за специалност и държава“, съветва още Стефка Бекярова. Най-много хора чакаха за личен разговор с университетите във Великобритания, Холандия, Швейцария и Дания. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук