ВИДЕО: Лечителка от родопско село цери рак

1
7138
SAMSUNG CAMERA PICTURES

74-годишната Юлия Земеделска от родопското село Крибул лекува успешно рак и много други болести.

Възрастната жена от много години изпълнява ритуал за здраве на древното светилище Скрибина край селото. Баба Юлия е поела функциите на лечителка от нейната сестра, а тя – от тяхната майка.

Тя разказва, че при нея идват хора с различни заболявания.

„При мен идват хора, които не могат да ходят, да говорят, хора, които не могат да имат деца. Всякакви хора“, споделя баба Юлия и разказва истории на излекувани.

Самата тя се излекувала от рак преди десетина години именно след ритуал на светилището. От рак се излекувала и друга жена, която пък имала насрочена операция в Германия. При медицински преглед обаче се оказало, че туморът намалял с 3,9 см.

Селото помни редица случаи на млади семейства, които нямали дълго време деца, а след посещение на Скрибина се сдобили с наследници. Такъв е и случаят с Пенка от хаджидимовско село, която се опитвала да забременее 12 години. След ритуал на свещеното място се сдобила с близначки.

В двора на своя дом баба Юлия разказва и за жена от Кюстендил, която се парализирала след като разбрала, че мъжът й има връзка с младо момиче. Дошла три пъти до Крибул и сега отново ходи.

Светилището е излекувало и много хора със зрителни проблеми, разказва лечителката и допълва, че е добре търсещият изцерение да иде до мистичното място три пъти. Трябва да носи със себе си и червен конец, дълъг, колкото ръста му, стара дреха и монета.

Старата дреха трябва да завърже за дърво. По този начин ще остави болестта там. Монетата се хвърля на специално място на каменната арка „Скрибина“ като лепта за змията – стопанин на святото място.

 

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук