ВИДЕО от кабинета, в който загина комбата Гиви! Изнасят тялото на убития (18+)

0
1570
Телевизия „Звезда” публикува видео от кабинета на комбата Гиви в Макеевка. Командирът на батальона „Сомали” Михаил Толстийх бе уби с реактивна огнехвъргачка „Шмел”, с която бе стреляно по неговия работен кабинет. На кадрите се виждат последствията от нападението по опълченеца.

На кадрите се вижда, че цялото помещение е опожарено. Мебелите и предметите са унищожени. Журналистите също са успели да заснемат момента, в който оперативните служители изнасят тялото на загиналия.

Украйна се превърна в терористична организация – така коментира лидерът на ДНР Александър Захарченко убийството на командира на опълченците Михаил Захарченко. Разправата с опълченеца той определи като терористичен акт, зад който стоят украинските специални служби.

„Към момента ние воюваме с държава, която се е превърнала в терористична организация. На бойното поле те успехи нямат, не ни побеждават. Обръщам се към цялата международна общност: украинската власт трябва да бъде внесена в списъците с терористичните организации по целия свят”, каза Захарченко.

„Обръщам се към всички украински власти, военнослужещи: всичките вие няма да можете да убиете, ние ще идваме при вас дори и като мъртъвци и пак ще ви убиваме. Вие сами ни дадохте това право”, каза лидерът на ДНР.

Загиналият комбат Михаил Толстих ще бъде предаден на земята на 10 февруари. Това съобщиха от администрацията на ДНР.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук