Вижте как дагестанските спецслужби убиха като куче терориста Валид Моцаев (ВИДЕО 18+)

0
1667

Шокиращо видео изтече в мрежата тази нощ, на което се вижда как в хода на контратерористична операция дагесканските спецслужби убиват като куче 29-годишния Валид Моцаев. Той повече от две години оглавяваше престъпната групировка в Хасавюрт, която през 2014 г. се закълна във вярност на „Ислямска държава“., пише Комсомолскоя правда.

Един от жителите на града заснел на видео разразилата се престрелка. За главата на Моцаев, който е отговорен за редица терористични актове, отвличане на полицаи и бизнесмени, през октомври миналата година беше обявена награда от 3 милиона рубли. Той обаче бе открит едва завчера на 5 септември.

При опит да бъде задържан, бандитът открил огън и ранил полицай и намиращ се случайно наблизо студент. Младежът по-късно починал, а полицаят е стабилизиран.   От видеото се вижда как бандитът първо стреля с пистолет, а след това вади от раницата си автомат, но преди да успее да стреля с него, получава куршум в гърдите и пада на улицата.

Когато Моцаев се опитва да стане, върху него с висока скорост съвсем целенасочено минава автомобил. От получените травми той издъхва още там на улицата. Но непотвърдени данни, Моцаев, по националност чеченец, е търгувал с наркоцици, преди да стане главатар на бандата.

Предполага се, че именно той стои зад подготовката на убийството на имама Мухаммад Хидиров в село Новий Куруш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук