Вижте коя е най-известната жена в Северна Корея, чиито думи обикновено предизвикват сътресения по целия свят (ВИДЕО)

0
1600

Тя е гласът и лицето на всяка извънредна новина от Пхенян. Ри Чун Хи вероятно може да претендира за титлата „най-известна телевизионна говорителка в света“. В продължение на над 40 години тя чете официалните съобщения, с които народът на Северна Корея разбира за поредния успешен ядрен опит, изстрелване на сателит или балистична ракета, или за смъртта на Вожда.

Когато Северна Корея има да каже нещо на света, го казва през нея. В неделя Ри Чун Хи обяви и новината за новия ядрен тест на Ким Чен-ун – водородна бомба, пет пъти по-мощна от устройството, пуснато върху Нагазаки в края на Втората световна война. Коя е жената, чиито думи обикновено предизвикват сътресения по целия свят? Ри Чун Хи е на 74 години, родена е в бедно семейство от областта Тонгчон през 1943 г. Завършила е сценични изкуства в Театралния и филмов университет на Пхенян, като първата й поява на екрана на държавната (единствена) телевизия KCTV е през 1971 г.

Три години по-късно е назначена за главен говорител на новинарските емисии. Тя е първият човек, който съобщава за смъртта на бившите държавни ръководители Ким Ир Сен (1994) и Ким Чен Ир (2011). Стилът й на поднасяне на новините я прави разпознаваема по цял свят, наред с типичните й костюми „чима джеогори“, пола с висок пояс и сако с дълги, разкроени ръкави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук