Вижте оценката на племенничката на Меглена Кунева на матурата!

0
1325

Тройките на матура на племенничката на министърката и на внучката на Янка Такева показват как се управлява образованието днес, пише Антон Баев.

Министърът на образованието Меглена Кунева, която организира Всеучителски събор в стил Юлския пленум на БКП, вместо да обещава 250 млн. на учителите от догодина, да вземе да обясни тройката на матурата по математика на племенничката си.

Детето е отличничка в частно елитно училище в София, обаче на матурата има 3 по математика. Разбира се, че то не е виновно.

В същото училище и в същия 7 клас е и внучката на стогодишната шефка на учителския синдикат Янка Такева. Тя, внучката, не Такева, също е отличничка и също има тройка на матурата по математика.

Досега спестявах тази информация поради морални терзания. Само, че нито Кунева, нито Такева очевидно имат подобен рефлекс!

Двете първи дами на образованието днес, вместо да обещават невъзможното, да бяха постъпили честно и казали пред Събора на учителите – ами не са ни наред нито учебниците, нито помагалата, нито преподаването.

Иначе няма как с пълно шест да изкараш три на матура, нали?

То е същото като да вадиш 250 милиона от празен джоб. Само, че истината лъсва като тиган на месечина.

А сега Кунева се обяснява, че решила по друг начин задачата с вдигането на учителските заплати, ама даскалите разбрали трето, а матурата иде, Кунева – ей я, чука на вратата. С тройка в бележника!/БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук