Вижте първото слово на петия български президент

0
600

Безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ – ще бъда редом, обеща Радев

За мен е огромна чест и отговорност да поема този пост от Росен Плевнелиев пред всички вас. И пред армията ни, която 13 века отстоява нашата свобода и достойнство. Днешната церемония е израз на надежда за промяна, но и израз на приемственост, бе която няма как да се гради държавност. Това заяви Румен Радев в първото си слово по време на встъпването му в длъжност като президент на Република България.

„Искам да благодаря на Плевнелиев, но и на всички президент досега, в усилията за изграждане на демократична България. Изминахме сложен път – разпиляхме време и допуснахме грешки, но си взехме поуки“, каза Радев.

„Скъпи съотечественици, нека заедно градим едно по-добро общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето. Дължим го на себе си и на нашите деца. По този сложен път ще бъда редом с вас“, призова новият президент.

„Безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всички изпитания, но и вярвам в доброто бъдеще на България. Най-важното е да осъзнаем силата си и да продължим напред“, заяви петият главнокомандващ.

След словото на Радев, той заедно с Плевнелиев се отправиха към паметника на Незнайния войн, където поднесоха венец.

/blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук