“Вип Трейд Енд Билд” ЕООД: Явно гражданите не правят разлика между ремонт на тротоарни настилки и изграждането на нови такива!

0
140

Бизнесменът Николай Динков – Нинджата, управител на строителна компания “Вип Трейд Енд Билд” ЕООД разясни, че фирмата му е изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Ремонт на тротоарни настилки“, а не цялостна подмяна.Въпреки, че не съм длъжжен да влизам в обяснитeлен режим, ще споделя само, че “Вип Трейд Енд Билд” ЕООД не взима решения къде, какво да се прави. Всички дейности се определят от община Благоевград, допълни г-н Динков.

Ще си позволя да ви покажа част от договора с община Благоевград:

(1) ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да осигури на работещите на обекта
необходимите предпазни средства, облекла и др. с оглед изискванията за здравословни и
безопасни условия на труд.

  • ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ носи пълна отговорност за безопасността на работници и др. лица при изпълнение на всички видове работи и дейности на обекта, съгласно действащите норми, както и към пострадалите в случаите на настъпване на ПТП в резултат на необозначените пътно ремонтни работи с необходимата сигнализация и знаци.
  • ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да прави седмичен обход по уличната мрежа, като следи за състоянието на тротоарните настилки и при наличие на дефекти сигнализира на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.

Чл. 16. При заявени подизпълнители в офертата да сключи договор за подизпълнение и да отговаря за извършената от подизпълнителите си работа, когато е ангажирал такива, като за своя;

Чл. 17. В срок от 2 /два/ дни от подписване на настоящия договор ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е длъжен да уведоми писмено ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ за лицето, което ще упражнява техническо ръководство на обекта.

VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ

Чл. 18. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да получава информация и достъп до обекта по време на изпълнение на строителството.

Чл. 29. Да осигури финансирането на обекта и разплаща договореното строителство в съответствие с клаузите на настоящия договор, съгласно отпуснатите средства.

Чл. 20. Да приеме в срок изпълнените РСМР.

Чл. 21. Да упражнява чрез свои представители инвеститорски контрол върху изпълняваните работи, предмет на договора.

Чл. 22. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ е длъжен в 2-дневен срок от подписване на настоящия договор да уведоми ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ за лицето, което ще упражнява инвеститорски контрол на обекта.

Чл. 23. При некачествено изпълнение на РМСР и/или неспазване срока по чл. 7 от настоящия договор ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ съставя едностранно констативен протокол, който обявява на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ и може да прекрати договора.

Чл. 24. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ писмено възлага на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ конкретните РСМР.

VIII. ГАРАНЦИИ

Чл. 25. ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ гарантира за качественото изпълнение на РСМР в рамките на възможните допуски по БДС, при спазване на валидните по договора нормативи, предписания и правила за строителство. Гаранционният срок на всички ремонтни строително – ремонтни работи е в размер на 4 /четири/ години, който започва да тече след подписване на последния приемно-предавателен протокол за извършените РСМР.

Разбирам, че гражданите недоволстват виждайки, че се работи на парче и се подменят плочките в определени зони, но нищо не зависи от нас. За “Вип Трейд Енд Билд” ЕООД не е проблем да направи всички тротоари в града, стига да ни бъде възложено.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук